Nouă noi ETF-uri Bitcoin au atins 300K BTC în mai puțin de 2 luni: Ce urmează?

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

În mai puțin de două luni de la debutul lor pe piață, cele nouă fonduri tranzacționate la bursă de Bitcoin la vedere recent introduse au acumulat rapid o participație semnificativă, depășind acum 300.000 BTC în active în gestiune, o etapă notabilă, cu excepția fondului GBTC convertit de Grayscale.

Date recente de la K33 Research arată că aceste nouă ETF-uri au acumulat în mod colectiv 303 002 BTC, evaluate la aproximativ 17 miliarde de dolari, pe baza cifrelor de închidere de ieri. Lansată la 11 ianuarie, această cohortă de ETF-uri include entități renumite precum BlackRock (IBIT), Fidelity (FBTC), Bitwise (BITB), Ark Invest 21Shares (ARKB), Invesco (BTCO), VanEck (HODL), Valkyrie (BRRR), Franklin Templeton (EZBC) și WisdomTree (BTCW), reprezentând o gamă diversă de jucători care intră în arena investițiilor în bitcoin.

Pentru a contextualiza această realizare, aceste ETF-uri nou-născute comandă acum aproape 1,5% din oferta totală de bitcoin, care se ridică la 21 de milioane de BTC. Această cifră depășește deținerile unor jucători notabili din spațiul criptomonedelor, inclusiv cele 193.000 BTC ale MicroStrategy, 66.465 BTC ale Tether și chiar și deținerile combinate ale tuturor minerilor publici de bitcoin.

Dintre diferitele ETF-uri, IBIT spot bitcoin ETF al BlackRock apare ca lider în ceea ce privește activele gestionate, cu peste 128.000 BTC, evaluate la 7 miliarde de dolari. Urmează îndeaproape FBTC de la Fidelity, cu active care depășesc 94.000 BTC, echivalentul a 5 miliarde de dolari, potrivit informațiilor furnizate de BitMEX Research.

În schimb, activele deținute de fondul GBTC convertit de Grayscale au cunoscut un declin semnificativ, scăzând cu peste 28%, de la aproximativ 619.000 BTC (35 miliarde de dolari) la 444.000 BTC (25 miliarde de dolari) începând cu 11 ianuarie, conform datelor CoinGlass.

Intrările nete de fonduri depășesc cu mult suma totală de 6 miliarde de dolari

Intrările nete totale în toate ETF-urile americane de bitcoin la vedere au depășit 6 miliarde de dolari, cu un aflux substanțial de aproape 520 de milioane de dolari înregistrat chiar ieri, marcând cel mai mare aflux din ultimele două săptămâni, potrivit BitMEX Research. FBTC de la Fidelity a fost liderul fluxurilor de luni, atrăgând 243,3 milioane de dolari, urmat de ARKB de la Ark Invest 21 Shares, care a generat fluxuri în valoare de 130,6 milioane de dolari. În ciuda faptului că a alunecat pe locul al treilea în ceea ce privește intrările de luni, ETF-ul IBIT al BlackRock, de obicei dominant, și-a menținut în continuare o poziție formidabilă, înregistrând 111,8 milioane de dolari.

În schimb, produsul GBTC convertit cu taxe mai mari al Grayscale a înregistrat cele mai mici ieșiri din ziua lansării, cu doar 22,4 milioane de dolari care au ieșit din fond, marcând o scădere notabilă în comparație cu zilele de tranzacționare anterioare și o fracțiune din totalul de 7,5 miliarde de dolari în ieșiri pe care le-a înregistrat până acum.

În plus, cele nouă ETF-uri nou-născute au stabilit ieri un nou record de volum zilnic, volumul de tranzacționare ajungând la 2,4 miliarde de dolari, în frunte cu ETF-ul BlackRock care a depășit pragul de 1 miliard de dolari, depășind recordul zilnic anterior stabilit în prima zi de tranzacționare a instrumentelor.

“Este oficial… Noile nouă ETF-uri de bitcoin au doborât astăzi un record istoric de volum cu 2,4 miliarde de dolari, depășind cu puțin prima zi, dar aproximativ dublu față de media lor zilnică recentă”, a notat Eric Balchunas, analist senior pentru ETF-uri la Bloomberg, pe X.

Bitcoin se tranzacționează în prezent la 56.850 de dolari. În ultimele 24 de ore, prețul Bitcoin a crescut cu peste 10%, ceea ce a dus câștigurile sale de la începutul anului la aproximativ 34%.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți