Top cripto

  Noua mișcare a lui Fidelity: miza în ETF-ul Ethereum

  Titanul financiar Fidelity Investments a făcut modificări notabile la cererea sa pentru un fond tranzacționat la bursă (Exchange-Traded Fund – ETF) de ether la vedere, încorporând clauze specifice care permit miza pe moneda digitală, ether. Această actualizare strategică a fost elucidată într-un amendament detaliat la depunerea inițială a firmei, datată 18 martie. Fidelity a prezentat strategia sa potențială, declarând::

  „În contrapartidă pentru orice activitate de jalonare în care Fondul s-ar putea angaja, Fondul ar primi anumite recompense de rețea de jetoane de ether, care pot fi tratate ca venit pentru Fond ca o compensație pentru serviciile furnizate”.

  Acest amendament indică în mod clar intenția companiei de a participa la operațiuni de miză, în cadrul cărora se așteaptă să obțină recompense de rețea sub formă de jetoane de ether. Aceste recompense ar putea fi recunoscute ca venit pentru Fond, servind drept remunerație pentru serviciile de jalonare prestate.

  Una dintre cele mai importante entități din acest domeniu, Lido, supraveghează în prezent operațiunile de miză pentru ether în valoare de aproximativ 35 de miliarde de dolari, ceea ce evidențiază amploarea semnificativă a activităților de miză în cadrul rețelei Ethereum.

  În urma aprobării ETF-ului său de bitcoin la vedere în ianuarie, Fidelity a reușit să acumuleze cu succes un număr impresionant de 132.570 de bitcoini, ceea ce se traduce printr-o valoare a activelor de peste 9 miliarde de dolari, marcând astfel prima sa aventură în domeniul produselor tranzacționate la bursă de criptomonede la vedere.

  Miza implică implicarea activă în validarea tranzacțiilor pe un blockchain care funcționează pe baza unui mecanism proof-of-stake (PoS). Participanții, sau „stakers”, își angajează rezervele de criptomonede pentru a sprijini securitatea și operațiunile rețelei, în schimbul unor recompense.

  Având în vedere statura Fidelity ca un colos financiar cu investiții de mai multe miliarde de dolari, incursiunea sa în domeniul ether staking are potențialul de a influența semnificativ dinamica ecosistemului Ethereum, putând modifica peisajul operațional și economic al acestuia.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?