Top cripto
  Top cripto

   Mutarea Bitcoin de $9.6B: Creditorii Mt. Gox sunt în sfârșit plătiți?

   Mt. Gox, o bursă de criptomonede prăbușită, a mutat Bitcoin în valoare de 9,62 miliarde de dolari într-un nou portofel, ceea ce a dat speranțe creditorilor.

   Cele 141.686 de Bitcoini au fost consolidate în portofelul „1Jbez” din diverse alte portofele reci legate de Mt. Gox.

   Aceste transferuri sugerează că utilizatorii, care nu au putut să își acceseze fondurile din 2014, când Mt. Gox a suspendat tranzacțiile și retragerile, ar putea fi în sfârșit despăgubiți.

   Aceasta este prima mișcare pe lanț de fonduri de pe bursă în peste cinci ani. Ea se aliniază cu planurile Mt. Gox de a rambursa creditorii până la sfârșitul lunii octombrie 2024.

   Rezerva-de-schimb-Bitcoin-Mt.-Gox

   Consolidarea indică probabil intenția Mt. Gox de a-și răsplăti utilizatorii, potrivit lui Anndy Lian, un expert și autor de blockchain. Lian a declarat:

   „Aceasta este prima mișcare de active din portofelele reci ale Mt. Gox în peste cinci ani. Este probabil că face parte din planul de a distribui activele înapoi creditorilor înainte de termenul promis de 31 octombrie 2024, după umila mea părere.”

   La scurt timp după aceste rapoarte, administratorul judiciar pentru reabilitarea Mt. Gox, Nobuaki Kobayashi, a confirmat că această consolidare face parte din planurile de rambursare ale bursei. Cu toate acestea, el nu a precizat când vor începe rambursările. Kobayashi a scris într-un anunț din 28 mai:

   „Administratorul de reabilitare se pregătește să efectueze rambursarea pentru partea din creanțele de reabilitare a criptomonedelor la care sunt alocate criptomonede. Deoarece Administratorul de reabilitare continuă pregătirea pentru rambursările de mai sus, vă rugăm să așteptați o perioadă de timp până când se vor face rambursările.”

   Cu toate acestea, termenul actual ar putea suferi noi întârzieri. Acesta a fost stabilit în septembrie 2023, cu o lună înainte ca Mt. Gox să fie programat inițial să ramburseze creditorii până la 31 octombrie 2023.

   Mt. Gox datorează Bitcoin în valoare de peste 9,4 miliarde de dolari către aproximativ 127.000 de creditori. Aceștia au așteptat mai bine de 10 ani pentru a-și recupera fondurile după ce bursa s-a prăbușit în 2014 din cauza mai multor hack-uri neobservate.

   Mt. Gox a fost una dintre primele burse de criptomonede și a gestionat cândva peste 70% din toate tranzacțiile pe blockchain.

   Un hack major în 2011 a dus la prăbușirea site-ului în 2014. Acesta a afectat aproximativ 24.000 de creditori și a dus la pierderea a 850.000 de BTC.

   Piețele reacționează la potențiala rambursare a Mt. Gox

   După primul lot de transferuri de la Mt. Gox, prețul Bitcoin a scăzut cu 2% pe 28 mai, ajungând la un minim zilnic sub 67.500 de dolari, înainte de a-și reveni la puțin peste 68.000 de dolari, potrivit CoinMarketCap.

   Reacția-piețelor-la-potențiala-rambursare-a-Mt.-Gox

   Potrivit lui Lian, această scădere ar putea indica faptul că piața ia în calcul o potențială rambursare din partea Mt. Gox:

   „Piața a reacționat la aceste mișcări cu un ușor sentiment pesimist, prețul Bitcoin scăzând cu aproximativ 2,1%, până la 67.505 dolari după transfer. Acest lucru s-ar putea datora așteptărilor de presiune de vânzare din partea creditorilor odată ce vor primi rambursările”.

   În ciuda ușoarei scăderi a prețului, Lian a declarat că o potențială rambursare ar rezolva una dintre cele mai presante și mai vechi probleme ale industriei de criptomonede.

   Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
   ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?