Top cripto
  Top cripto

   Mt. Gox va începe în sfârșit rambursările Bitcoin în iulie

   Mt. Gox, bursa de criptomonede care a pierdut 850 000 de Bitcoin în 2014, va începe să își ramburseze utilizatorii.

   Începând din iulie 2024, administratorul judiciar însărcinat cu reabilitarea Mt. Gox va începe să proceseze rambursările în Bitcoin și Bitcoin Cash. Această informație a fost împărtășită într-o notă emisă de exchange pe 24 iunie.

   Administratorul judiciar a cerut utilizatorilor să fie răbdători, precizând că ordinea plăților va depinde de fiecare bursă de criptomonede:

   „Vom începe rambursările cu bursele care au finalizat schimbul de informații și confirmarea necesare. Vă rugăm să așteptați o perioadă până la efectuarea rambursărilor”.

   Mt. Gox datorează Bitcoin în valoare de peste 9,4 miliarde de dolari către aproximativ 127 000 de creditori. Acești creditori așteaptă de peste 10 ani să își primească fondurile înapoi după ce bursa s-a prăbușit în 2014 din cauza mai multor hack-uri.

   Transferul Bitcoin de $9.6B de la Mt. Gox în mai a făcut parte din rambursări

   Planurile de rambursare ale Mt. Gox au fost atent monitorizate de industria criptomonedelor. Utilizatorii au așteptat cu nerăbdare returnarea Bitcoin-ului lor pierdut timp de peste un deceniu.

   Pe 28 mai, Mt. Gox a mutat 141 686 BTC, în valoare de 9,62 miliarde de dolari, într-un nou portofel numit „1Jbez”. Aceste fonduri au fost transferate din alte câteva portofele reci asociate cu Mt. Gox. Această mișcare a marcat primul transfer onchain de fonduri de la bursă în peste cinci ani.

   Transferul-Bitcoin-de-$9.6B-al-Mt.-Gox-într-un-nou-portofel-1Jbez

   La scurt timp după acest transfer, Nobuaki Kobayashi, administratorul judiciar însărcinat cu reabilitarea Mt. Gox, a confirmat că consolidarea face parte din planurile de rambursare ale bursei. Cu toate acestea, el nu a precizat când vor începe rambursările. Într-un anunț din 28 mai, Kobayashi a declarat:

   „Administratorul pentru reabilitare se pregătește să efectueze rambursări pentru partea de creanțe de reabilitare a criptomonedei la care este alocată criptomoneda. Vă rugăm să așteptați o perioadă până la efectuarea rambursărilor”.

   Prăbușirea Mt. Gox în 2014 a scăzut BTC sub $500

   Mt. Gox a fost una dintre cele mai timpurii burse de criptomonede, gestionând cândva mai mult de 70% din toate tranzacțiile din ecosistemul blockchain.

   Bursa a fost offline în 2014, după ce o breșă de securitate a dus la pierderea a peste 850 000 BTC în fondurile utilizatorilor, în valoare de peste 51,9 miliarde $ la valoarea de astăzi. În prezent, prețul Bitcoin este de peste 61.100 $.

   În februarie 2014, prețul Bitcoin a scăzut la un minim de 420 de dolari, la scurt timp după ce bursa a fost offline. Rapoartele indică faptul că Mt. Gox a fost piratată de șase ori între 2011 și 2014.

   În ciuda anunțului recent al administratorului judiciar, rambursările s-ar putea confrunta cu noi întârzieri. Cel mai recent termen a fost stabilit pentru septembrie 2023, cu o lună înainte ca Mt. Gox să fie programată inițial să ramburseze creditorii până la 31 octombrie 2023.

   Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
   ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?