Mișcarea îndrăzneață a BlackRock: Cumpărarea de ETF-uri Bitcoin pentru Fondul Global

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

BlackRock, recunoscut ca fiind unul dintre titanii din sfera managementului de active la nivel global, își propune să achiziționeze fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri) Bitcoin la vedere pentru apreciatul său fond de alocare globală, cunoscut sub numele de MALOX.

Într-o actualizare detaliată din data de 7 martie, depusă la dosarul depus la Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite, BlackRock și-a exprimat intenția de a încorpora produse tranzacționate la bursă (ETP) Bitcoin cu suport fizic sau, mai exact, ETF-uri Bitcoin la vedere, în strategia de investiții a MALOX.

Această actualizare cuprinzătoare a dosarului indică în mod meticulos faptul că MALOX s-ar putea angaja în achiziționarea ETF-ului Bitcoin la vedere deținut de BlackRock, în special iShares Bitcoin Trust (IBIT), alături de ETF-uri de la diverși alți emitenți. Declarația făcută a fost explicită:

“Fondul poate achiziționa acțiuni în ETP-uri care urmăresc să reflecte în general performanța prețului Bitcoin prin deținerea directă de bitcoin – “ETP-uri Bitcoin” – inclusiv acțiuni ale unui ETP Bitcoin sponsorizat de un afiliat al BlackRock.”

S-a subliniat faptul că fondul se angajează să investească numai în ETP-uri Bitcoin care se bucură de privilegiul de a fi listate și tranzacționate în mod activ pe burse naționale de valori mobiliare de renume, conform informațiilor din dosar.

Fiind inaugurat în 1989, fondul BlackRock Global Allocation Fund este dedicat generării de randamente investiționale printr-o politică de investiții gestionată riguros, care valorifică acțiuni, datorii și titluri de pe piața monetară din SUA și din străinătate, prezentând investiții în corporații de top precum Microsoft, Apple și altele. La data actualizării din 7 martie, MALOX se mândrea cu active în valoare de 17,8 miliarde de dolari în administrare.

Este demn de menționat faptul că MALOX nu este singurul fond de sub umbrela BlackRock care urmărește să încorporeze în portofoliul său ETF-uri Bitcoin la vedere. Acest dosar actualizat de la SEC a fost dezvăluit la scurt timp după ce BlackRock a depus o modificare similară pentru Fondul său Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX), datată 4 martie.

În centrul atenției s-a aflat ETF-ul Bitcoin spot al BlackRock, iShares Bitcoin Trust, care a inițiat tranzacționarea la 11 ianuarie, alături de o suită de alte nouă ETF-uri Bitcoin spot în Statele Unite.

IBIT s-a distins ca fiind ETF-ul Bitcoin spot cu cea mai rapidă expansiune, deținerile sale de BTC crescând cu un uimitor 7.000%, escaladând de la 2.621 BTC la 11 ianuarie la un impresionant număr de 187.531 BTC până la 7 martie 2024. În momentul de față, evaluarea activelor Bitcoin ale IBIT se ridică la 12,6 miliarde de dolari.

Dincolo de eforturile sale cu ETF-ul Bitcoin la vedere, BlackRock a pledat cu fervoare pentru înființarea unui ETF Ether la vedere pe lângă organismele de reglementare din SUA. Într-o mișcare strategică, în noiembrie 2023, BlackRock a procedat la depunerea unei cereri Formular S-1 pentru iShares Ethereum Trust la Divizia de Corporații din Delaware.

Dezbaterea în rândul analiștilor și entuziaștilor din industrie este în curs de desfășurare, meditând dacă autoritățile de reglementare din SUA vor da undă verde lansării unui ETF ETH la vedere în cursul anului 2024. Reflectând asupra călătoriei Bitcoin, este notabil faptul că a fost nevoie de peste un deceniu pentru ca SEC să aprobe un ETF spot pentru Bitcoin pe piața americană.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți