Top cripto

  Mina de aur criptografic din 2024: Cei mai fierbinți algoritmi Proof-of-Work

  Din 2022 până în 2024: Schimbări dramatice în profiturile din mineritul criptografic

  Începând cu ianuarie 2024, clasamentul celor mai profitabile rețele cripto pentru minerit s-a schimbat față de ceea ce era în 2022. În septembrie 2022, Kadena deținea poziția de lider ca principal algoritm minabil de proof-of-work (PoW), permițând minerilor să extragă kadena (KDA). Cu toate acestea, în prezent, locul întâi pentru cea mai profitabilă rețea PoW pentru minerit este ocupat de kaspa (KAS), care utilizează algoritmul Kheavyhash.

  Duminică, 21 ianuarie, se raportează că mineritul cu 9,2 terahash pe secundă (TH/s) de hashpower Kheavyhash produce aproximativ 69 de dolari pe zi, pe baza datelor actuale de pe asicminervalue.com. Acest calcul include rata zilnică a cheltuielilor cu energia electrică de 0,12 dolari pe kilowatt-oră (kWh). În prezent, SHA256 din Bitcoin ocupă locul al doilea în ceea ce privește profitabilitatea, dar recenta creștere a valorilor grinzii (GRIN) a propulsat algoritmul Cuckatoo32 la câștiguri mai mari.

  În condițiile aceluiași cost electric de 0,12 dolari pe kWh, un miner cu o capacitate de 36 de grafice pe secundă (GPS) poate obține un profit zilnic de 12,29 dolari din extragerea GRIN. Urmează îndeaproape algoritmul SHA256 al Bitcoin, unde mașinile cu o putere de hash-uri cuprinsă între 335 și 390 terahash pe secundă (TH/s) ar putea obține câștiguri zilnice de 10,60 – 11,52 dolari, presupunând un tarif electric de 0,12 dolari pe kWh. Principalii producători ai acestor dispozitive care produc un nivel ridicat de hashrate sunt Bitmain și Microbt.

  În anul 2024, următorii doi algoritmi de minerit care se laudă cu cea mai mare rentabilitate sunt Ethash și Blake2B-Sia. Ethash este legat de criptomonede precum ethereum classic (ETC), în timp ce minerii pricepuți în gestionarea Blake2B-Sia pot extrage siacoin (SC) și scprime (SCP). Se anticipează că un hashrate Ethash de aproape 6 gigahash pe secundă (GH/s) generează zilnic aproximativ 10,40 dolari, în timp ce 17 terahash pe secundă (TH/s) de putere minieră Blake2B-Sia poate produce aproximativ 9,27 dolari în fiecare zi, ținând cont de costurile de energie electrică de 0,12 dolari pe kilowatt-oră (kWh).

  După Blake2B-Sia, în clasamentul rentabilității, urmează algoritmii X11 și Kadena. Monedele minabile X11, inclusiv dash (DASH) și cannabiscoin (CANN), pot oferi un randament rezonabil cu un hashrate adecvat. Mai exact, un hashrate X11 estimat la 2 terahash pe secundă (TH/s) este în măsură să genereze în jur de 7,57 dolari pe zi. După cum am menționat anterior, algoritmul Kadena a coborât în clasament, dar un hashrate Kadena de 177 TH/s substanțial poate genera în continuare un hashrate estimat la 7,47 dolari pe zi.

  În special, profitabilitatea mineritului Scrypt a scăzut în comparație cu vârful său din septembrie 2022. Scrypt, responsabil pentru mineritul litecoin (LTC) și dogecoin (DOGE), a ocupat la acel moment a doua poziție în ceea ce privește rentabilitatea. În prezent, mineritul Scrypt ocupă al 12-lea loc în topul celor mai profitabili algoritmi, în urma altora precum Handshake, 2, Randomx și Cryptonightr. Ethash s-a bucurat anterior de o poziție dominantă în algoritmii de minerit înainte de actualizarea Ethereum, cunoscută sub numele de The Merge, care a avut loc la 15 septembrie 2022. De la acel eveniment crucial, profitabilitatea sa a cunoscut o performanță relativ slabă.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?