Mai sunt doar 3 săptămâni: Numărătoarea inversă a înjumătățirii Bitcoin din 2024 începe

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Mult așteptatul eveniment de înjumătățire a Bitcoin din 2024, o piatră de hotar semnificativă în domeniul criptomonedelor, se află la orizont, fiind programat pentru 19 aprilie. Această estimare se bazează pe calcularea timpului mediu de blocare din ultimele 20.160 de blocuri, plasând evenimentul exact la trei săptămâni sau 21 de zile de acum încolo. Se așteaptă ca înjumătățirea viitoare să aibă loc la blocul 840.000, marcând un moment crucial pentru Bitcoin. Este demn de remarcat, totuși, că, potrivit unor analiști de piață, există posibilitatea ca data efectivă a înjumătățirii să se schimbe ușor, putând avea loc în jurul datei de 20 aprilie, având în vedere variabilitatea inerentă a calculelor privind timpul de bloc.

Procesul de înjumătățire a Bitcoin este un mecanism de bază al rețelei Bitcoin, conceput pentru a reduce recompensa pentru extragerea de noi blocuri la jumătate aproximativ o dată la patru ani, sau după fiecare 210.000 de blocuri extrase. În cadrul acestei înjumătățiri viitoare, recompensa pentru mineri va scădea de la 6,25 BTC la 3,125 BTC, continuând abordarea protocolului de reducere a noii oferte de Bitcoin și, astfel, de impunere a rarității digitale a acestuia.

Anticipând acest eveniment, minerii Bitcoin din întreaga lume s-au pregătit în mod proactiv pentru schimbările pe care acesta le va aduce. O tendință notabilă în rândul minerilor a fost lichidarea deținerilor lor de Bitcoin în ultimele luni, ceea ce le-a permis să reinvestească veniturile în modernizarea infrastructurii de minerit pentru a rămâne competitivi în perioada post-halving.

Din punct de vedere istoric, evenimentele de înjumătățire a Bitcoin au fost un avantaj pentru investitorii în BTC, în primul rând pentru că reducerea ofertei tinde să ducă la creșterea prețului în timp. Această perspectivă optimistă este împărtășită de mulți din cadrul comunității, unii analiști proiectând obiective de preț ambițioase pentru Bitcoin, cum ar fi atingerea a 200.000 de dolari până la sfârșitul anului 2025.

2024 Înjumătățirea Bitcoin ar putea catapulta impulsul ETF-urilor

Recent, renumita firmă de brokeraj Canaccord Genuity a publicat un raport care face lumină asupra creșterii impresionante a prețului Bitcoin cu 60% în primul trimestru. Firma atribuie această creștere la mai mulți factori, inclusiv lansarea fondurilor tranzacționate la bursă (ETF) la vedere, anticiparea evenimentului de înjumătățire și un apetit reînnoit pentru risc în rândul investitorilor de pe piețele financiare.

Conduși de Michael Graham, analiștii de la Canaccord sugerează că, în ciuda climatului macroeconomic incert, viitoarea înjumătățire ar putea sprijini semnificativ impulsul pentru ETF-urile Bitcoin. Raportul remarcă, de asemenea, o revigorare a activității în cadrul ecosistemului criptomonedelor, revenind de la minimele înregistrate în 2023.
Canaccord și-a exprimat optimismul în urma aprobării de către Securities and Exchange Commission (SEC) a 11 ETF-uri Bitcoin spot din SUA în acest trimestru, considerând-o o evoluție pozitivă pentru investitorii de retail care doresc să includă criptomonedele în portofoliile lor de investiții prin intermediul unor conturi cu facilități fiscale precum IRA.

În plus, raportul discută despre subperformanța minerilor Bitcoin tranzacționați la bursă în raport cu BTC în sine în primul trimestru, subliniind o decuplare de la dinamica prețului criptomonedei. Această observație a dus la speculații cu privire la profitabilitatea viitoare a acestor mineri în urma înjumătățirii.

ETF-urile Bitcoin la vedere, așa cum subliniază Canaccord, oferă investitorilor în acțiuni o cale inedită de a obține expunere la Bitcoin. Firma susține că, dacă modelele observate în urma evenimentelor anterioare de înjumătățire se confirmă, piața criptomonedelor ar putea intra într-o fază deosebit de optimistă în urma viitoarei înjumătățiri, favorizând un mediu mai favorabil pentru creșterea și adoptarea mai largă a Bitcoin.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți