M. Previziunile îndrăznețe ale lui Novogratz privind Bitcoin înainte de înjumătățire

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

În timp ce Bitcoin se pregătește pentru mult anticipatul eveniment de înjumătățire din aprilie 2024, celebrul investitor Mike Novogratz împărtășește perspectiva sa optimistă asupra traiectoriei viitoare a principalului activ digital.

Novogratz, directorul general al Galaxy Investment, o firmă proeminentă specializată în investiții cripto, a intrat recent pe rețelele de socializare pentru a oferi comentarii perspicace cu privire la iminenta înjumătățire a Bitcoin. În condițiile în care criptomoneda a depășit recent pragul de 1 trilion de dolari în ceea ce privește capitalizarea de piață și se apropie de o evaluare de 52.500 de dolari, la mică distanță de maximul istoric anterior de 69.000 de dolari, Novogratz subliniază semnificația viitorului eveniment de înjumătățire.

Atrăgând atenția asupra conceptului de raritate, Novogratz a evidențiat creșterea iminentă a dificultății în mineritul Bitcoin, subliniind potențialul de creștere a cererii și de reducere a ofertei pentru a conduce prețul Bitcoin în continuare în sus. El a reiterat importanța dinamicii ofertei în influențarea prețurilor activelor, reluând sentimentul că o ofertă în scădere împreună cu o cerere susținută ar putea alimenta valoarea Bitcoin pe termen lung.

Pe lângă analiza pătrunzătoare a lui Novogratz, recentele mișcări ale investitorilor instituționali servesc la sublinierea integrării tot mai mari a Bitcoin în peisajul financiar obișnuit. În special, BlackRock, un gigant global de gestionare a investițiilor, și-a mărit substanțial deținerile de Bitcoin la 105.280 BTC prin intermediul fondului său spot iShares Bitcoin Trust, IBIT, consolidând și mai mult încrederea instituțională în activul digital.

Pregătiți-vă pentru o călătorie sălbatică

Cu toate acestea, tendințele istorice relevă un model recurent în care Bitcoin suferă de obicei o scădere a prețului în luna martie în timpul anilor de înjumătățire, urmată de o revenire ulterioară a impulsului de creștere. Acest comportament ciclic, așa cum a fost observat anterior de Matrixport, o platformă de servicii financiare pentru active digitale de top, întărește povestea volatilității pe termen scurt a pieței pe fondul unui optimism durabil pe termen lung.

În plus, creșterea recentă a dificultății de minerit a Bitcoin la un nivel record de 75,5 T servește drept dovadă a robusteții rețelei, indicând o traiectorie ascendentă din punct de vedere istoric pentru criptomonedă.

În condițiile în care se apropie evenimentul de înjumătățire, investitorii precum Novogratz mențin o perspectivă optimistă asupra viitorului Bitcoin, citând investițiile instituționale, dinamica ofertei și precedentele istorice ca fiind factori-cheie care determină o creștere susținută în ecosistemul activelor digitale.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți