Locurile de muncă din SUA ratează ținta, în timp ce Bitcoin crește vertiginos peste $60K!

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Ratele dobânzilor și dolarul american au urcat în 2024. Această creștere continuă în ciuda previziunilor potrivit cărora creșterea economică și inflația vor încetini. Cu toate acestea, raportul de astăzi sugerează o posibilă schimbare a acestei tendințe.

Vineri, guvernul american a publicat raportul privind salariile din afara fermei pentru luna aprilie. Acesta a arătat că economia a adăugat 175.000 de locuri de muncă, mai puțin decât cele 243.000 de locuri de muncă așteptate și sub totalul revizuit din martie de 315.000 de locuri de muncă. Rata șomajului în aprilie a fost ușor mai mare, de 3,9%, față de 3,8% preconizat și de rata de 3,8% din martie.

În urma acestui anunț, prețul bitcoin (BTC) a crescut și a ajuns la 61.100 de dolari.

prețul-bitcoin-BTC

Până de curând, piețele anticipau până la șase reduceri ale ratei dobânzii de către Rezerva Federală a SUA în 2024, așa cum sugera instrumentul CME FedWatch. Cu toate acestea, așteptările s-au ajustat de atunci la doar una sau două reduceri. În pofida acestui fapt, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a sugerat, în cadrul unei conferințe de presă, că ar putea fi luate în considerare majorări ale ratelor în cazul în care creșterea puternică a locurilor de muncă și inflația persistentă vor continua.

Această posibilitate a jucat un rol în scăderea cu 20% a bitcoinului de la vârful atins la jumătatea lunii martie. Cu toate acestea, raportul de astăzi privind locurile de muncă indică faptul că tendințele s-ar putea schimba, ceea ce a determinat creșterea prețurilor bitcoin.

Contractele futures pentru indicii bursieri americani au reacționat, de asemenea, pozitiv, crescând cu peste 1%. Între timp, randamentul titlurilor de Trezorerie pe 10 ani a scăzut cu 11 puncte de bază, până la 4,47%. Indicele dolarului a scăzut cu 0,8%, iar prețul aurului a crescut cu 0,8%, până la 2.329 dolari pe uncie.

Alte detalii din raport au arătat o oarecare moliciune economică. Câștigurile medii orare din aprilie au crescut cu doar 0,2%, sub așteptările de 0,3% și în scădere față de cele din martie, de 0,3%. De la un an la altul, salariile au crescut cu 3,9%, sub așteptările de 4% și în scădere față de creșterea de 4,1% din luna precedentă.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți