Top cripto

  Investitorii se îndreaptă spre Solana: Următorul mare boom al criptomonedelor?

  Un studiu recent realizat de CoinShares a arătat că Solana (SOL) se confruntă cu o creștere notabilă a investițiilor din partea jucătorilor instituționali. Conform concluziilor sondajului Digital Asset Fund Manager Survey, care a adunat informații de la 64 de investitori instituționali care supraveghează un total combinat de 600 de miliarde de dolari în active, există o creștere marcantă a interesului față de criptomonedele alternative, Solana aflându-se în mod proeminent în fruntea acestei tendințe.

  James Butterfill, șeful departamentului de cercetare de la CoinShares, a detaliat rezultatele sondajului, indicând că „există o diversificare vizibilă în rândul investitorilor în ceea ce privește monedele alternative, Solana înregistrând o creștere semnificativă a sprijinului instituțional”.

  El a subliniat că aproape 15% dintre participanții la sondaj includ în prezent SOL în portofoliile lor de investiții, ceea ce reprezintă o creștere substanțială în comparație cu sondajele anterioare. De exemplu, sondajul din ianuarie a evidențiat o absență totală a investițiilor instituționale în Solana.

  Subliniind și mai mult acceptarea crescândă a Solana în cercurile instituționale, Butterfill a remarcat atractivitatea crescândă a acesteia, stimulată de recentele îmbunătățiri tehnologice și de o prezență mai substanțială pe piață. Cu toate acestea, Bitcoin continuă să își mențină poziția de lider, cu peste 25% dintre respondenți care au investit în el, urmat îndeaproape de Ethereum, care se află la mică distanță de pragul de 25%.

  Creșterea-Solana-în-portofoliile-de-investiții

  În ciuda faptului că Bitcoin și Ethereum își mențin poziția de lider ca principale active digitale, există o schimbare notabilă în sentimentul investitorilor. În timp ce Bitcoin încă se bucură de preferința a 41% dintre investitorii optimiști în ceea ce privește creșterea sa viitoare, această cifră reprezintă o ușoară scădere față de punctele de date anterioare.

  Pe de altă parte, încrederea investitorilor în Ethereum a scăzut, coborând de la 35% la aproximativ 30%, ceea ce coincide cu o fascinație tot mai mare față de blockchains alternative, precum Solana, remarcate pentru atributele tehnologice distinctive și aplicațiile lor potențiale.

  În contrast, sondajul indică un optimism mai solid în ceea ce privește perspectivele Solana, aproximativ 14% dintre respondenți fiind optimiști în ceea ce privește potențialul de creștere al acesteia, o creștere de la 12% anterior.

  perspectivele-de-creștere-a-activelor-digitale

  Acest entuziasm face parte dintr-o tendință mai amplă, deoarece activele digitale reprezintă acum 3% din portofoliul mediu de investiții, cel mai ridicat nivel de la începutul sondajului, în 2021. Această creștere este atribuită în mare parte lansării ETF-urilor Bitcoin la vedere din SUA, simplificând accesul instituțional la Bitcoin.

  Cu toate acestea, sondajul indică, de asemenea, obstacole semnificative care limitează adoptarea mai largă a criptomonedelor precum Solana. Provocările de reglementare rămân o preocupare principală în rândul investitorilor, după cum a subliniat Butterfill, care a remarcat că „obstacolele de reglementare sunt încă percepute ca o barieră semnificativă, deși este liniștitor să vedem scăderea preocupărilor legate de volatilitate și de problemele de custodie”.

  În plus, sondajul pune în lumină o percepție tot mai mare în rândul investitorilor, conform căreia criptomonedele sunt considerate din ce în ce mai mult ca fiind investiții valoroase. Această opinie a crescut de la mai puțin de 15% în ianuarie la peste 20% în aprilie, alimentată de creșterea cererii clienților și de mișcările pozitive ale prețurilor.

  Privind spre viitor, peisajul activelor digitale este pregătit pentru schimbări rapide. Investitorii instituționali își lărgesc portofoliile pentru a include tehnologii inovatoare, iar monedele alternative precum Solana sunt pregătite pentru o popularitate sporită. Cu toate acestea, ritmul de adoptare va depinde în mare măsură de evoluția cadrelor de reglementare și de climatul economic general, prezentând atât provocări, cât și oportunități pentru investitorii din acest domeniu dinamic.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?