Top cripto

  Investiția secretă a premierului muntenegrean în Terraform Labs a lui Do Kwon

  La aproape o săptămână după ce Terraform Labs a ajuns la o înțelegere cu Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC), noi detalii dintr-un document judiciar din aprilie au reaprins o altă controversă în jurul proiectului criptografic eșuat.

  SEC îl expune pe premierul muntenegrean ca fiind unul dintre primii investitori Terra

  Un raport al postului de presă muntenegrean Vijesti a dezvăluit că premierul Milojko Spajic, care și-a preluat funcția în octombrie 2023, a investit 75.000 de dolari în Terraform Labs, cu sediul în Singapore, în aprilie 2018. Această investiție a fost utilizată pentru a achiziționa 750.000 de jetoane Terra (LUNA).

  Prim-ministrul-muntenegrean-Milojko-Spajic-a-investit-$75.000-în-Terraform-Labs

  Potrivit raportului, Spajic s-a numărat printre investitorii inițiali, făcându-și investiția cu doar câteva zile înainte ca Terraform Labs să fie înregistrată oficial în Singapore, la 23 aprilie 2018.

  Dezvăluirea a provenit dintr-un document judiciar depus de SEC. Înainte ca aceste documente să fie dezvăluite, premierul muntenegrean a susținut că nu a investit niciodată personal în Terraform Labs.

  În schimb, el a susținut că Das Capital SG, o firmă din Singapore pentru care a lucrat din 2017 până în 2020, a făcut investiția. Cu toate acestea, documentele judiciare ale SEC îl menționează pe Spajic ca fiind unul dintre primii investitori, arătând un contract datat 17 aprilie 2018, care îi poartă numele.

  Spajic-printre-investitorii-inițiali-în-Terraform-Labs

  Dezghețul de 40 de miliarde de dolari al Terraform Labs

  Terraform Labs a creat jetoanele criptografice LUNA și TerraUSD (UST), care au atins la un moment dat o capitalizare de piață de 2 miliarde de dolari. Cu toate acestea, prăbușirea token-urilor în mai 2022 a șters aproape 40 de miliarde de dolari de pe piața criptografică. Această prăbușire nu numai că a devastat ecosistemul cripto, dar a dus și la căderea mai multor fonduri de acoperire cripto care au folosit aceste jetoane ca garanție.

  În aprilie 2024, un juriu a găsit Terraform Labs și cofondatorul său, Do Kwon, vinovați de fraudarea investitorilor într-un proces civil intentat de SEC. Kwon a fost arestat în martie 2023 de către agențiile internaționale de aplicare a legii, după ce s-a sustras capturării timp de mai multe luni.

  Apariția unor noi documente care stabilesc un contract de investiții directe între Spajic și Terraform Labs ar putea ridica probleme semnificative pentru prim-ministru. Acesta nu a dezvăluit anterior implicarea sa financiară personală în proiect, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la transparența sa și la potențiale conflicte de interese.

  Aceste constatări vor genera probabil o examinare și dezbateri suplimentare, atât în Muntenegru, cât și în cadrul comunității criptografice mai largi. Pe măsură ce mai multe informații ies la iveală, implicațiile pentru cariera politică a lui Spajic și pentru investigațiile în curs de desfășurare privind Terraform Labs ar putea deveni mai profunde.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?