Interesul companiilor americane pentru Crypto crește în ciuda provocărilor!

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Într-un sondaj recent al Paxos, 99% dintre respondenți au indicat că, în 2023, companiile lor și-au intensificat atenția asupra proiectelor cripto și blockchain în comparație cu anii precedenți.

Concluziile Paxos, o firmă specializată în cripto, au evidențiat că 99% dintre companiile de servicii financiare din SUA incluse în sondaj au pus un accent echivalent sau sporit pe proiectele cripto în anul în curs, comparativ cu anii precedenți.

Paxos a realizat sondajul în rândul a 400 de directori din cadrul companiilor de servicii financiare cu sediul în Statele Unite, fiecare dintre acestea mândrindu-se cu o bază de utilizatori de cel puțin cinci milioane de persoane și fie cu active administrate în valoare de 50 de miliarde de dolari, fie cu un volum anual de plăți de 50 de miliarde de dolari.

Potrivit raportului “2023 Enterprise Digital Asset Adoption Report”, în ciuda interesului larg răspândit pentru adoptarea tehnologiei activelor digitale, companiile se luptă cu diverse bariere și provocări. Un procent notabil de 56% dintre respondenți au identificat complexitatea implementării ca fiind principalul obstacol care împiedică lansarea unei soluții criptografice. Paxos a comentat:

“Rezistența activelor digitale și a tehnologiei blockchain în fața evenimentelor de pe piață, a provocărilor economice și a nevoii de mai multă claritate în materie de reglementare reflectă faptul că societățile au internalizat valoarea tehnologiei pe termen lung.”

Grafic care descrie creșterea bruscă a interesului companiilor americane pentru proiectele cripto și blockchain în 2023.
Graficul privind creșterea bruscă a numărului de proiecte cripto din SUA în 2023

Abordând provocările din cadrul infrastructurii cripto, Jonathan Anastasia, un executiv de la Mastercard, a subliniat în raport că colaborarea cu o firmă nativă din domeniul cripto s-a dovedit a fi benefică. “Infrastructura este dificilă. Trebuia să căutăm un jucător nativ în acest spațiu, cu acea expertiză profundă, pentru a aduce companiile împreună în această călătorie.”

Raportul a mai elaborat că 51% dintre respondenți au considerat că volatilitatea pieței reprezintă un obstacol major în calea avansării proiectelor cripto sau blockchain, în timp ce 43% au citat costul financiar al implementării ca fiind un obstacol semnificativ.

În ciuda acestor obstacole, mai puțin de 2% dintre respondenții la sondaj au exprimat că lipsa de încredere în beneficiile blockchain a reprezentat un impediment în calea progresului lor.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți