Impactul schimbător al datoriei americane asupra criptografiei

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Piața criptografică așteaptă cu nerăbdare verdictul Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse de valori mobiliare (SEC) cu privire la cererile de înființare a ETF-urilor de bitcoin la vedere, stabilit pentru săptămâna aceasta. Această anticipare este de înțeles, având în vedere că mulți cred că un ETF axat pe BTC în sine, mai degrabă decât pe contractele futures legate de criptomonedă, ar putea canaliza miliarde de euro atât de la investitorii de retail, cât și de la cei instituționali.

În urma acestui eveniment, un alt eveniment semnificativ la orizont este anunțul trimestrial de refinanțare (QRA) din partea biroului secretarului Trezoreriei SUA, Janet Yellen, programat pentru 29 ianuarie.
Pe măsură ce datoriile și deficitele se umflă în urma erei Covid, detaliile privind cerințele de împrumut pe trei luni și amploarea și durata licitațiilor de obligațiuni capătă o atenție sporită.

Într-o mișcare notabilă din august, Trezoreria și-a indicat intenția de a crește vânzările pentru prima dată în peste doi ani și a anticipat creșteri ulterioare. Cu toate acestea, până la 1 noiembrie, a dezvăluit un plan de a împrumuta 776 de miliarde de dolari pentru trimestru, o cifră considerabil mai mică decât previziunile anterioare, atribuind schimbarea la reducerea vânzărilor de bonuri de trezorerie pe 10 ani. Această evoluție neașteptată a făcut ca randamentul pe 10 ani, sau ratele pe termen lung, să se retragă de la nivelul proeminent de 5%, încheind anul la 3,86%. Este un principiu fundamental faptul că prețurile obligațiunilor și randamentele au o relație inversă.

Obligațiunea americană pe 10 ani este considerată pe scară largă drept una dintre cele mai sigure investiții din lume, rata dobânzii sale servind drept punct de referință la nivel mondial. Scăderea acestei așa-numite rate fără risc a stimulat probabil apetitul pentru risc în sectoarele financiare, stimulând cererea atât pentru bitcoin, cât și pentru acțiuni. (În timp ce speculațiile cu ETF-uri au alimentat această creștere, schimbările favorabile de randament au amplificat tendința).

Cu toate acestea, anunțul viitor ar putea dezvălui o proiecție a împrumuturilor mai mare decât cea anticipată, ceea ce ar putea ridica probleme, sugerează Quinn Thompson, șeful departamentului de piețe de capital și creștere al Maple Finance. Potrivit CNN, în timpul anunțului din 30 octombrie, Trezoreria a proiectat o cifră de împrumut de 816 miliarde de dolari pentru primul trimestru, marcând un record pentru această perioadă.

“Urmează să vină pe țeavă următorul QRA al Trezoreriei, care va fi publicat pe 29 ianuarie și care nu ar trebui să ofere același rezultat vesel pentru piețe ca cel din trimestrul trecut”, a scris Thompson în ediția din 7 ianuarie a buletinului său informativ. “Ratele pe termen lung sunt acum cu ~100 de puncte de bază mai mici, iar Yellen ar trebui să încerce să profite de acest lucru prin lichidarea la termen a unor datorii. Acest lucru ar trebui să fie un vânt din față pentru UST-uri”.

Un scenariu de creștere a împrumuturilor, combinat cu creșterea vânzărilor de obligațiuni pe 10 ani, ar putea exercita o forță ascendentă asupra randamentului de referință, temperând potențial creșterea activelor orientate spre risc.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți