Top cripto

  Hong Kong lansează primele ETF-uri Bitcoin & Ether pentru a domina cripto

  Luni, Hong Kong a aprobat o serie de cereri pentru fonduri tranzacționate la bursă (ETF) spot de Bitcoin și Ether, consolidându-și astfel ambiția de a deveni un centru regional cheie pentru criptomonede.

  China Asset Management, o importantă firmă chineză de gestionare a activelor, a anunțat că divizia sa din Hong Kong a obținut autorizația din partea Hong Kong Securities and Futures Commission pentru a furniza servicii de gestionare a activelor cu amănuntul referitoare la ETF-uri spot de criptomonede. Firma se pregătește să lanseze ETF-uri spot de bitcoin și ether în parteneriat cu OSL și BOCI International. OSL și-a declarat rolul de partener inaugural de tranzacționare a activelor virtuale și de subcustode pentru China Asset Management în legătură cu aceste viitoare ETF-uri.

  În plus, Harvest Global Investments a primit aprobarea de principiu din partea SFC pentru cele două ETF-uri cripto la vedere, potrivit anunțului companiei. Firma a precizat că aceste ETF-uri, care urmează să fie lansate în colaborare cu OSL, sunt concepute pentru a aborda probleme precum cerințele ridicate de marjă. OSL a comentat colaborarea, subliniind infrastructura sa bine stabilită, care va oferi un cadru de tranzacționare sigur, esențial pentru operațiunile ETF-urilor, asigurând gestionarea precisă și fiabilă a activelor suport.

  Bosera Asset Management, de asemenea, o filială cu sediul în Hong Kong a unui important manager de active chinez, împreună cu HashKey Capital, au informat că au primit aprobarea condiționată din partea organismului de reglementare pentru a gestiona împreună două ETF-uri cripto la vedere. Specificul a ceea ce presupune „aprobarea condiționată” nu a fost explicat imediat de către cei doi.

  Bosera și HashKey au împărtășit, de asemenea, planurile de inițiere a Bosera HashKey Bitcoin ETF și Bosera HashKey Ether ETF. Aceste ETF-uri urmăresc să ofere investitorilor posibilitatea de a subscrie direct acțiuni folosind bitcoin și ether. Cu toate acestea, nu au publicat încă un calendar pentru aceste lansări.

  „Introducerea ETF-urilor Virtual Asset Spot nu numai că oferă investitorilor noi oportunități de alocare a activelor, dar consolidează și statutul Hong Kong-ului de centru financiar internațional și de hub pentru activele virtuale”, a declarat Bosera într-un comunicat.

  Spre deosebire de restricțiile extinse privind tranzacționarea și mineritul de criptomonede din China continentală, Hong Kong a adoptat recent o abordare mai primitoare față de afacerile cu criptomonede. În iunie 2023, regiunea a început oficial un regim de licențiere cripto, permițând burselor licențiate să ofere servicii de tranzacționare cu amănuntul. Până în prezent, au fost acordate licențe pentru două platforme-HashKey și OSL.

  ETF-uri Ether

  Adrian Wang, CEO al Metalpha, o firmă de gestionare a activelor digitale cu sediul în Asia, a declarat că viitoarele ETF-uri de ether la vedere sunt susceptibile de a înregistra un interes substanțial.

  „Cred că ETF-urile ar putea fi mai influente și mai importante în comparație cu cele de bitcoin, deoarece investitorii au opțiuni pentru a obține expunere la bitcoin cu acțiuni legate de bitcoin, cum ar fi companiile miniere, dar deocamdată nu există acțiuni legate de ETH”, a declarat Wang.

  Angela Ang, fostă autoritate de reglementare la Autoritatea Monetară din Singapore și în prezent consilier principal pe probleme de politică la firma de informații blockchain TRM Labs, a adăugat: „Aprobarea ETF-urilor spot de Ether de către Hong Kong, care precede o decizie similară în SUA, marchează o etapă importantă în evoluția Hong Kong-ului către transformarea acestuia într-un centru de criptomonede de top. Având în vedere alternativele limitate pentru expunerea la Ethereum, aceste ETF-uri Ether ar putea atrage un interes considerabil din partea investitorilor.”

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?