Top cripto

  Hidroenergia Etiopiei atrage minerii chinezi de Bitcoin

  Compania energetică de stat din Etiopia a încheiat recent acorduri cu 21 de firme miniere de bitcoin, marcând un pas important în poziționarea națiunii africane ca un centru în plină expansiune pentru operațiunile de minerit de bitcoin. Aceste parteneriate strategice nu numai că subliniază apariția Etiopiei ca actor global în sectorul minier bitcoin, dar anunță și o cale promițătoare pentru consolidarea rezervelor sale valutare.

  Potrivit unui raport Bloomberg, Nuo Xu, fondatorul Asociației chineze pentru minerit digital, consideră că colaborarea Etiopiei cu minerii de bitcoin, împreună cu începerea operațională a Marelui Baraj renascentist etiopian (GERD), este pe cale să atragă un interes considerabil din partea întreprinderilor miniere chineze. Se anticipează că această confluență de factori va ridica statutul Etiopiei ca destinație preferată pentru investitorii chinezi care urmăresc piața criptomonedelor.

  Oferind o perspectivă nuanțată, este demn de remarcat faptul că, printre cei 21 de mineri de bitcoin cu acorduri de furnizare de energie electrică asigurate în Etiopia, o majoritate uluitoare provine din China, cu o reprezentare marginală a entităților nechineze.

  În ciuda afirmațiilor care sugerează o prioritizare a generării de valută în detrimentul preocupărilor de mediu exprimate de activiștii anti-bitcoin pentru climă, informațiile oferite de Nemo Semret, directorul general al QRB Labs, sugerează contrariul. Semret afirmă cadrul de reglementare riguros al Etiopiei, subliniind procesul riguros de verificare întreprins de guvern în ultimii doi ani pentru a asigura conformitatea în cadrul sectorului în plină expansiune al criptomonedelor.

  Poziția proactivă a guvernului etiopian, condus de prim-ministrul Abiy Ahmed, este evidentă în emiterea de directive menite să reglementeze produsele cripto, inclusiv activitățile de minerit. Această abordare proactivă subliniază angajamentul Etiopiei de a promova un mediu de reglementare favorabil, valorificând în același timp potențialele beneficii economice ale industriei criptomonedelor.

  Privind în viitor, sustenabilitatea operațiunilor de minerit bitcoin în Etiopia rămâne subiectul unor speculații. Cu toate acestea, resursele hidroenergetice abundente facilitate de GERD sunt promițătoare pentru atenuarea preocupărilor legate de impactul asupra mediului al mineritului de bitcoin, adesea criticat pentru dependența sa de surse de energie neregenerabilă.

  În plus, caracteristicile geografice avantajoase ale Etiopiei, cum ar fi altitudinea ridicată a capitalei sale, Addis Abeba, care se află la 2.400 de metri deasupra nivelului mării, oferă condiții favorabile pentru activitățile miniere. Acest lucru, împreună cu temperaturile medii moderate, poziționează Etiopia ca un concurent formidabil în peisajul global al mineritului de bitcoin, putând rivaliza cu centre stabilite precum statul american Texas.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?