Ghidul pentru taxele criptografice în 2023

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ Vor fi impozitate criptomonedele?

Da, Bitcoin, Ethereum și alte criptomonede pe care le dețineți sunt impozabile. Internal Revenue Service (IRS) recunoaște criptomonedele ca fiind un activ echivalent cu acțiunile, aurul și alte investiții valoroase, ceea ce înseamnă că vor fi supuse impozitării în consecință.

⚡️ Cum funcționează taxele în cazul criptomonedelor?

Comercianții de criptomonede care își dețin activele de mai puțin de un an trebuie să fie pregătiți să plătească până la 25% din profiturile rezultate ca impozit pe câștigurile de capital pe termen scurt. Calculul simplu este că această sumă este egală cu intervalul obișnuit de impozit pe venit, de la 10% la 37%.

⚡️ Ce este moneda fiduciară față de criptomonedă?

Spre deosebire de monedele fiat obișnuite, cum ar fi dolarul, euro sau yenul, care servesc la achiziționarea de bunuri și servicii, criptomonedele și token-urile sunt active digitale construite cu ajutorul codului informatic. Criptomoneda este un activ blockchain nativ, în timp ce token-urile sunt o platformă construită pe un blockchain existent.

⚡️ Ce criptomonedă va înlocui bitcoin?

Căutați o versiune de bitcoin care să fie mai prietenoasă cu bugetul? Atunci litecoin ar trebui să fie soluția ta! Este cea mai cunoscută criptomonedă și reprezintă o opțiune excelentă dacă bitcoinul scump nu face parte din bugetul dumneavoastră. Comparabil cu Bitcoin, principalul beneficiu al acestei criptomonede este capacitatea sa de a executa rapid tranzacții.

taxele criptomonede

În 2021, criptomonedele au avut un an excelent. Un sondaj recent a arătat că mai mult de zece la sută dintre americani au tranzacționat criptomonede anul trecut – dacă ați fost unul dintre ei, poate vă întrebați cum vă vor afecta impozitele tranzacțiile și alte activități cu criptomonede.

Fiscul clasifică criptomonedele ca fiind active. Guvernul SUA, la fel ca și alte guverne din întreaga lume, consideră criptomonedele ca fiind bunuri și taxează tranzacțiile care generează sau primesc bitcoin în mod similar cu acțiunile și obligațiunile. Dacă folosiți bitcoini pentru o tranzacție comercială, trebuie să o raportați la IRS și la autoritățile fiscale din statul dumneavoastră. Acest eseu va explica impozitele pe criptomonede în Statele Unite și modul în care acestea funcționează.

Cum este taxele criptomonede trader în SUA?
Trebuie să raportez criptomonedele la Fisc?

Există vreo obligație fiscală asociată cu criptomoneda?

Fiscul îl supune aceluiași standard. Fiscul îl ține în aceeași privință. Impozitele pe care le plătiți pentru câștigurile din criptomonede depind de modul în care ați obținut cripto-monedele și de perioada de timp în care le-ați deținut, ca venituri din câștiguri de capital sau salarii.

Există vreo obligație fiscală asociată cu criptomoneda?
Înțelegerea impozitului taxele criptomonede

Este esențial să examinați modul în care ați utilizat criptomoneda în 2021 pentru a decide dacă trebuie sau nu să plătiți impozite. Evenimentele impozabile sunt tranzacții care au ca rezultat un impozit. Evenimentele scutite de taxe sunt cele care nu sunt. Să le analizăm mai în detaliu:

 • Evenimentele neimpozabile sunt cele care nu generează câștiguri sau pierderi impozabile.
 • Cumpărarea și deținerea de criptomonede în numerar nu sunt impozabile. Atunci când vindeți și vă realizați profiturile, veți plăti impozit.
 • Luați în considerare posibilitatea de a dona Bitcoin-ul dvs. unei organizații caritabile scutite de taxe sau non-profit! Cu contribuțiile dvs. generoase către o organizație de caritate 501(c)(3) recunoscută de IRS, cum ar fi GiveCrypto.org, ați putea fi eligibil pentru deduceri fiscale!
Cum este impozitată criptomoneda? taxele criptomonede
Cripto-impozit 2023 taxele criptomonede
 • Dacă primiți criptomonede ca un cadou, probabil că nu veți fi impozitat, deoarece nu veți vinde sau nu vă veți implica în alte activități impozabile, cum ar fi plasarea de pariuri.
 • Oferirea unui cadou: ce drăguț din partea ta! Fiecare beneficiar poate primi în fiecare an până la 15.000 de dolari în bani de cadouri fără a plăti impozite (și mai mult pentru parteneri). În cazul cadourilor în valoare de peste 15.000 de dolari pe persoană fizică, trebuie să completați un formular de impozit pe donații, care, de obicei, nu va cauza alte obligații financiare. Chiar dacă nu a trebuit să plătiți impozite pentru cripto-monedele primite în dar, destinatarul va trebui să urmărească baza de cost a acestora pentru momentul în care va dispune de ele.
 • Schimbul de criptomonede în portofelul dumneavoastră: transferul de criptomonede dintr-un portofel sau cont în altul este scutit de impozit. Când vindeți, veți plăti impozit pe câștigurile obținute.
Impozabile ca câștiguri de capital, dar nu sunt impozitate la prețul de vânzare
Cât de mult impozit trebuie să plătești pe cripto

Impozabile ca câștiguri de capital, dar nu sunt impozitate la prețul de vânzare

Impozitul cripto: plata câștigurilor de capital în bitcoin și etherium

 • Este posibil să vindeți criptomonedele pentru bani. Dacă v-ați vândut criptomonedele pentru dolari, atunci veți fi impozitat în mod corespunzător. În mod avantajos, puteți deduce orice pierderi din vânzare în declarația de venit.
 • Atunci când schimbați o criptomonedă cu alta, trebuie să vindeți moneda originală înainte de a o achiziționa pe cea nouă. Pentru că este o vânzare, Fiscul o consideră impozabilă. Dacă sunteți suficient de norocos să vă vindeți bitcoinul la un preț mai mare decât cel plătit inițial, trebuie să știți că se vor plăti impozite pe orice profit obținut.
 • De exemplu, cheltuirea de bitcoin pentru a cumpăra pizza poate avea ca rezultat o povară fiscală. Fiscul consideră că achiziționarea de bitcoin este echivalentă cu vânzarea acestuia. Trebuie să vindeți activul înainte ca acesta să poată fi tranzacționat pentru un bun sau un serviciu; acest lucru se numește “transformare în numerar”.Impozitele pe criptomonede în 2023
Impozitarea criptomonedelor taxele criptomonede
Impozitele pe criptomonede în 2023

Definiția venitului impozabil

 • În 2021, un jucător de linie ofensivă din NFL pe nume Russell Okung a fost una dintre puținele persoane notabile care au fost plătite în bitcoin – și este aproape sigur că plătește impozit pe venit pentru acest lucru. Dacă ați urmat exemplul lui Okung și ați fost plătit în criptomonede, cripto-moneda dvs. va fi impozitată ca o compensație pe baza ratei impozitului pe venit.
 • Acceptarea de bitcoin în schimbul unor bunuri sau servicii se numește “primirea de criptomonede”. Trebuie să o declarați ca venit la IRS dacă acceptați criptomonede ca plată pentru un bun sau un serviciu.
Impozitele și criptomonedele
Când ar trebui să plătesc impozite pe câștigurile criptografice?
 • Extracția de criptomonede este impozitată în mod diferit, în funcție de tipul de minerit pe care îl efectuați. Mineritul de criptomonede poate fi o activitate profitabilă, dar este esențial să rețineți că va trebui probabil să plătiți impozite pe câștigurile dvs. în funcție de valoarea de piață a monedelor în momentul în care le primiți. Pentru a evita orice discrepanțe sau taxe suplimentare, asigurați-vă că raportați cu exactitate veniturile din câștigurile și pierderile din criptomonede în timpul sezonului fiscal. criptomonedele minate ca o afacere sunt tratate ca venituri din activități independente și sunt supuse ratelor obișnuite de impozit pe venit, plus impozitul pe activități independente.
 • Se primește o răsplată aburindă. Recompensele de țeapă sunt tratate ca venituri miniere și impozitate în consecință.
 • Alte surse de venit: Puteți face bani prin păstrarea anumitor criptomonede. Acest lucru este considerat venit impozabil, așa cum este. Fiscul consideră că este un alt tip de dobândă decât dobânda băncii, chiar dacă uneori este denumită dobândă.
taxele criptomonede în 2023
Sfaturi fiscale de ultim moment pentru taxele criptomonede
 • Obținerea de criptomonede ca urmare a unei bifurcații. Impozitele pe criptomonedele generate în urma unei bifurcații sunt determinate de modul în care utilizați activul atunci când acesta poate fi scos din schimb, precum și de alte criterii. Consultați cele mai recente îndrumări hardfork ale IRS aici.
 • Să fii parașutat: Puteți convinge o companie de criptomonede să vă lase o parașută ca parte a efortului lor de marketing sau să o oferiți. Suma primită sub formă de airdrop este impozitată ca venit și trebuie înregistrată de către IRS. Pentru reguli actualizate ale IRS cu privire la air drop-uri, consultați aici.
 • Primiți alte stimulente sau recompense: aceasta nu este o listă exhaustivă și există multe alte motive pentru care puteți primi criptomonede gratuite. Acestea ar putea fi la fel de simple ca taxele Coinbase Câștigă bonusuri sau la fel de complicate ca și primirea a 5 $ în bitcoin pentru că ați recomandat un prieten la un schimb de criptovalute. În orice caz, va trebui să fie înregistrat ca venit.
Care este rata de impozitare a criptomonedelor?
Probleme fiscale legate de criptomonede și blockchain

Care este rata de impozitare a criptomonedelor?

Așadar, se pare că unele dintre tranzacțiile dumneavoastră cu criptomonede sunt acum impozabile. Ce ar trebui să faceți? Pentru a înțelege mai bine suma pe care o datorați ca impozit, luați în considerare veniturile, câștigurile și pierderile dvs. Iată ce înseamnă acest lucru:

Calcularea veniturilor criptografice.

Calcularea veniturilor criptografice
taxele criptografice

În general, atunci când sunteți contribuabil american, impozitul federal și cel de stat pe venit sunt deja scăzute din statele de plată. Cu toate acestea, aceleași impozite pe venit se aplică și criptomonedelor – indiferent dacă provin din minerit, furt sau compensații.

Atunci când vă prezentați veniturile, trebuie să plătiți, în general, conform ratei de impozitare corespunzătoare clasificării dumneavoastră fiscale. Atenție: dacă ați avut un câștig neașteptat din activitatea cu criptomonede, acest lucru vă poate plasa într-o categorie de impozitare mai mare și înseamnă că o parte mai mare din venitul dumneavoastră este supusă unei impozitări sporite.

Înțelegerea taxele criptografice
Câștigurile de capital din criptomonede și ratele de impozitare în 2023

Se calculează câștigurile și pierderile de capital.

Din păcate, cele mai multe portofele nu vă oferă o privire cuprinzătoare asupra câștigurilor sau pierderilor dumneavoastră. Pentru a vă determina câștigurile sau pierderile financiare, începeți prin a calcula cantitatea de criptomonede pe care o aveați inițial. Acest lucru este cunoscut sub numele de baza dvs. de cost.

Cunoașterea bazei de cost

Prețul pe care l-ați plătit pentru criptomonedă determină, în general, baza dumneavoastră de cost. Cu toate acestea, dacă ați primit-o prin minare sau furt, se va folosi în schimb valoarea de piață corectă la momentul primirii. Dacă cineva v-a dăruit moneda, baza de calcul a valorii acesteia va fi decisă pe baza atât a sumei plătite inițial, cât și a valorii de piață corecte actuale.Înțelegerea ratei de impozitare a criptomonedelor

Înțelegerea ratei de impozitare a criptomonedelor
Înțelegerea ratei de impozitare a criptomonedelor

Atunci când vă decideți să vă vindeți criptomoneda, scăderea prețului inițial de achiziție din costul de vânzare vă arată rapid dacă ați realizat sau nu un profit. Dacă profitul dvs. depășește suma de pornire, ați realizat un câștig de capital. Veți avea o pierdere de capital dacă câștigurile dvs. sunt mai mici decât valoarea de pornire.

Câștigurile din activele deținute pentru mai puțin de un an sunt tratate diferit.

În funcție de circumstanțe, este posibil să plătiți impozite pe câștigurile de capital atât la nivel de stat, cât și la nivel federal. Acestea pot fi fie pe termen scurt, fie pe termen lung; ceea ce determină ce impozit va trebui să plătiți în cele din urmă este cât timp ați păstrat criptomoneda înainte de a o vinde. Dacă a fost mai mult de un an, atunci cel mai probabil va trebui să vă faceți griji doar pentru impozitele pe câștigurile de capital pe termen lung din fericire, acestea sunt mai mici decât ratele pe termen scurt!Cât de mult datorez din impozitele pe criptomonede?

taxa cripto
Cât de mult datorez în impozite taxele criptografice
 • Câștigurile din investiții sunt impozitate cu o rată mai mică a câștigurilor de capital în timp. Aceste rate (0%, 15% sau 20% la nivel federal) variază în funcție de venitul dumneavoastră. Contribuabilii cu venituri mai mari pot fi impozitați pe profiturile nete din investiții cu 3,8%, care pot include câștiguri sau alte venituri.
 • În schimb, câștigurile pe termen scurt sunt impozitate cu o rată mai mare și mai puțin dorită a venitului obișnuit.
Un ghid complet al impozitelor pe criptomonede
Cum profiți de pierderile din criptomonede?

Nu uitați că se vor aplica taxe ori de câte ori vă încasați criptomoneda, o convertiți în altă monedă virtuală sau o schimbați pentru bunuri și servicii. Profiturile nu sunt realizate până când nu vindeți acțiunile suport.

Ce sunt furcile tari și ce impact au acestea asupra impozitelor dvs.

La 9 octombrie 2019, IRS a emis noi îndrumări privind impozitele pe criptomonede, care se aplică evenimentelor care au avut loc în trecut. Un element cheie clarificat este că, dacă primiți monede noi în urma unui hard fork (când o monedă se împarte în două), acele monede sunt considerate venit impozabil. De exemplu, dacă ați deținut Bitcoin la momentul hard fork-ului Bitcoin Cash (1 august) sau ați păstrat rezervele de Bitcoin Cash atunci când BSV s-a bifurcat în 15 noiembrie, atunci sunteți obligat să raportați și să plătiți impozitul aferent acelor monede proaspăt procurate.

Important: este suficient să dețineți moneda originală în momentul unei bifurcații, ceea ce v-ar da dreptul să primiți moneda bifurcată, pentru ca Fiscul să o trateze ca pe un eveniment generator de venit demn de impozitare – nu trebuie să vindeți sau să dispuneți de niciunul dintre cele două tipuri de monedă.

Cumpărătorii de criptomonede: iată ce trebuie să știți în timpul sezonului fiscal
Ce sunt furcile tari și ce impact au acestea asupra impozitelor dvs.

Puteți folosi identificarea specifică chiar și atunci când schimbați un articol

Simplificați depunerea declarațiilor fiscale pentru criptomonede folosind CoinTracker, care va efectua automat contabilitatea de identificare specifică necesară și va furniza documentația însoțitoare.

Înțelegerea pierderilor dvs. de capital

Atunci când ați vândut un activ la un preț mai mic decât cel plătit inițial, a avut loc o pierdere de capital. Cu toate acestea, pierderile pot fi în favoarea dumneavoastră. Puteți utiliza pierderile de capital pentru a reduce valoarea în dolari a oricăror alte câștiguri de capital (inclusiv a activelor care nu sunt criptomonede, cum ar fi acțiunile) pe care le-ați realizat pe parcursul anului, ceea ce ar putea să vă reducă povara fiscală globală.

Învățați despre taxa cripto
Ghidul taxele criptografice în 2023

În fiecare an, puteți declara pierderi de până la 3.000 de dolari pentru a compensa alte venituri. În cazul în care pierderile dvs. depășesc venitul sau dacă nu aveți niciun venit, soldul rămas va fi reportat și aplicat în anii următori, până când toate pierderile vor fi epuizate.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți