Top cripto

  Frenezia cumpărării ETF Bitcoin: $654M în 3 zile!

  Investitorii Bitcoin au transferat peste 650 de milioane de dolari în fonduri tranzacționate la bursă (ETF) Bitcoin spot listate în SUA în ultimele trei zile de tranzacționare. Acest aflux semnificativ de capital evidențiază interesul în creștere al investitorilor pentru ETF-urile Bitcoin.

  Tabelul-fluxurilor-ETF-Bitcoin-(USDm)

  Pe 9 iulie, ETF-urile Bitcoin au cunoscut o altă zi de intrări nete puternice. BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) a atras 121 de milioane de dolari, în timp ce Fidelity Wise Origin Bitcoin (FBTC) a obținut 91 de milioane de dolari. Aceste intrări substanțiale subliniază încrederea pe care investitorii o au în aceste instrumente financiare.

  Conform datelor Farside Investors, intrările nete totale în toate ETF-urile Bitcoin la 9 iulie au atins 216,4 milioane de dolari, echivalentul a 3 760 Bitcoin. Această cifră impresionantă reflectă cererea robustă pentru ETF-urile Bitcoin.

  În ultimele trei zile de tranzacționare, intrările au inclus 294,8 milioane de dolari pe 8 iulie și 143,1 milioane de dolari pe 5 iulie, aducând totalul cumulat la 654 milioane de dolari. Această creștere a investițiilor indică un interes puternic pentru ETF-urile Bitcoin, în ciuda volatilității recente a pieței.

  Începând cu 4 iulie, Bitcoin s-a chinuit să depășească pragul de 60.000 de dolari. În prezent, acesta se tranzacționează la 59 165 de dolari, ceea ce reprezintă o scădere de aproape 15% în ultima lună, după cum a raportat TradingView. Această tendință descendentă a stârnit îngrijorare în rândul unor investitori.

  Cu toate acestea, unii analiști rămân optimiști că ETF-urile Bitcoin ar putea contribui la creșterea prețului criptomonedei. Acest lucru este similar cu ceea ce s-a întâmplat înainte de luna martie, când Bitcoin a atins un nou maxim istoric. Analiștii cred că creșterea investițiilor în ETF-uri ar putea crea un impuls ascendent pentru Bitcoin.

  Sina G, co-fondator și COO al companiei de consultanță pentru custodia Bitcoin 21st Capital, a oferit informații într-o analiză pe X. El a declarat: „Creșterea de la $16K la $73K a fost condusă în mare parte de ETF-uri, urmând o tendință buy-the-rumor, buy-the-news. Până la jumătatea lunii martie, fluxurile ETF au fost foarte puternice, împingând piața în sus. De atunci, ETF-urile au încetinit, iar ieșirile din faliment au condus la o acțiune slabă a prețurilor până la 56K $.”

  Nu reușește să compenseze aruncarea BTC din Germania

  În ciuda intrărilor recente în ETF-urile Bitcoin, acestea nu au fost suficiente pentru a contracara o serie de vânzări semnificative de Bitcoin de către Bundeskriminalamt (BKA) din Germania, poliția judiciară federală. BKA a confiscat aproape 50 000 Bitcoin la jumătatea lunii ianuarie, în timpul unei investigații privind un site de piraterie cinematografică.

  Din 5 iulie, portofelul BKA și-a redus deținerile de Bitcoin cu peste 850 de milioane de dolari. Cantități mari de Bitcoin au fost transferate către portofele deținute de bursele centralizate și factorii de piață, potrivit Arkham Intelligence. Această vânzare substanțială a pus o presiune suplimentară asupra prețurilor Bitcoin.

  Portofelul-BKA-și-a-redus-deținerile-de-Bitcoin

  Deocamdată, portofelul BKA deține 23.960 Bitcoin, în valoare de aproximativ 1,4 miliarde de dolari. Aceasta este mai puțin de jumătate din totalul Bitcoin confiscat inițial de pe site-ul de piraterie Movie2k în ianuarie. Datele on-chain de la Arkham arată că BKA a început să vândă Bitcoin pe 19 iunie și și-a intensificat eforturile la începutul lunii iulie.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?