Frenesia ETF Ethereum crește la un maxim al lunii 12 în căutările Google din SUA

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Accentul pieței criptografice se îndepărtează de aprobarea fondului tranzacționat la bursă (ETF) Bitcoin, deoarece majoritatea activelor digitale nu pot profita pe termen scurt de acest eveniment semnificativ. În urma aprobării, dinamica pieței sugerează că situația poate fi asimilată unui fenomen de tipul “cumpără zvonul, vinde știrea”.

Interesant este că discuțiile din jurul ETF-urilor de criptomonede s-au îndreptat acum către un potențial produs echivalent pentru Ethereum (ETH), a doua criptomonedă ca mărime în funcție de capitalizarea de piață.

Aceste discuții sunt evidente în creșterea bruscă a interesului pentru cuvântul-cheie “Ethereum ETF” pe Google Trends, care a atins un nivel record în Statele Unite în ultimele 12 luni.

Potrivit datelor obținute la 15 ianuarie, interesul pentru acest cuvânt-cheie a atins un vârf cu un scor de 100 în săptămâna care s-a încheiat la 13 ianuarie, marcând cel mai înalt punct din ultima lună. În special, interesul a înregistrat o creștere bruscă de 455% între 6 și 14 ianuarie.

Analizând interesul regional, Oregon și Alabama se află pe primul loc, cu un scor de popularitate de 100. Nevada îi urmează îndeaproape pe locul al treilea, cu un scor de 94, urmată de New Jersey, cu 85, iar Washington își asigură locul al cincilea, cu un scor de 81.

Factorii care determină interesul pentru ETH ETF

Creșterea interesului pentru ETF-ul Ethereum a luat amploare după ce directorul general al BlackRock (NYSE: BLK), Larry Fink, și-a exprimat încrederea în acest produs. Este demn de remarcat faptul că BlackRock, cea mai mare firmă de gestionare a investițiilor din lume, joacă un rol crucial în arena ETF-urilor Bitcoin și se numără printre solicitanții care așteaptă feedback din partea Securities and Exchange Commission (SEC) cu privire la cererea ETF-ului Ethereum. Se așteaptă ca SEC să ia o decizie cu privire la ETF-ul Ethereum în luna mai a acestui an.

Cu toate acestea, există speculații conform cărora clasificarea reglementară ca titlu de valoare ar putea ridica provocări pentru produs. În același timp, președintele SEC, Gary Gensler, a subliniat că unul dintre motivele pentru aprobarea unui ETF Bitcoin este clasificarea sa ca marfă.

Analiza prețului Ethereum

Pe fondul acestor speculații, Ethereum este martor la o creștere a presiunii de cumpărare, tokenul urcând, în timp ce Bitcoin se confruntă cu riscul de a trece sub zona de suport de 40.000 de dolari.

La ora transmiterii acestei știri, Ethereum a înregistrat câștiguri săptămânale de peste 13%, tokenul financiar descentralizat (DeFi) tranzacționându-se la 2.537 de dolari.

Este crucial să subliniem că aprobarea Bitcoin spot nu garantează neapărat un rezultat paralel pentru Ethereum și nici nu asigură o creștere a prețului pentru ETH.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți