Fondatorul MicroStrategy, M. Saylor, anticipează o creștere a Bitcoin în 2024

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Michael Saylor, co-fondatorul și președintele executiv al MicroStrategy, prezice doi factori care vor impulsiona semnificativ prețul Bitcoin anul viitor.

Într-un interviu recent acordat Bloomberg, Saylor sugerează că introducerea unui fond tranzacționat la bursă (ETF) Bitcoin la vedere va amplifica cererea pentru principala criptomonedă, declanșând o tendință de creștere în 2024.

”Cred că nu poți subestima cu adevărat importanța ETF-urilor spot. Nu este nerezonabil să sugerăm că aceasta ar putea fi cea mai mare evoluție de pe Wall Street din ultimii 30 de ani…”'

El subliniază semnificația acestei evoluții anticipate, menționând că majoritatea investitorilor actuali în Bitcoin sunt deținători pe termen lung și entuziaști tradiționali ai criptomonedelor. Cu toate acestea, comunitatea mai largă de investitori, inclusiv investitorii de retail și instituționali obișnuiți, nu a avut o cale directă și conformă de a se implica în această clasă de active până la introducerea ETF-urilor spot. Saylor anticipează că aprobarea acestor ETF-uri în ianuarie va servi drept catalizator esențial, creând o creștere semnificativă a cererii.

În plus, Saylor evidențiază evenimentul de înjumătățire a Bitcoin, care va avea loc în aprilie 2024, ca un alt potențial catalizator pentru o piață ascendentă. În timpul acestui eveniment, recompensele pentru minerii BTC vor fi înjumătățite.

“Aprobarea ETF-urilor Bitcoin spot va fi urmată în aprilie de un șoc al ofertei, deoarece există aproximativ 900 de Bitcoin pe zi disponibile pentru vânzare de către vânzătorii naturali, minerii. Iar acest număr va fi redus la 450 de Bitcoin pe zi în aprilie. Deci, este o afacere destul de mare.”

La momentul redactării acestui articol, Bitcoin se tranzacționează la 43.809 dolari, iar MicroStrategy afișează un profit nerealizat de 2,33 miliarde de dolari, o sumă uluitoare. Compania deține 174.530 BTC.

Michael Saylor, co-fondator și președinte executiv al MicroStrategy, discutând despre viitorul Bitcoin într-un interviu acordat Bloomberg
Perspectivele lui Michael Saylor despre Bitcoin – Interviu Bloomberg

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți