Top cripto

  Ethereum ar putea crește datorită noului proiect de lege din SUA

  Prezentarea recentă a unui nou proiect de lege care vizează reglementarea stablecoins în Statele Unite a declanșat o dezbatere viguroasă în cadrul industriei criptomonedelor. Această propunere legislativă, deși se află în fază incipientă, este pregătită să remodeleze în mod semnificativ cadrul operațional pentru monedele digitale, cu un accent deosebit pe Ethereum și pe stablecoins aferente.

  Venitură majoră pentru Ethereum?

  Ryan Berckmans, o figură notabilă în cadrul comunității Ethereum și un investitor experimentat, a oferit o recenzie entuziastă a proiectului de lege. El și-a exprimat opiniile pe X, unde a descris proiectul de lege ca fiind „extrem de optimist” pentru Ethereum.

  Berckmans a subliniat că cel mai important aspect al proiectului de lege este recunoașterea pe scară largă a stablecoins pe blockchains publice, în special Ethereum, care este responsabil pentru baterea majorității acestor monede.

  „Lectura mea inițială este că proiectul de lege este extrem de optimist și că legitimează Ethereum ca niciodată înainte. Proiectul de lege legitimează în linii mari stablecoins pe lanțurile publice din America, unde 59% din toate stablecoins sunt bătute pe Ethereum, ajungând la 93% dacă excludem platformele centralizate precum Tron”, a explicat el.

  El a mai detaliat că legislația „deschide porțile pentru ca băncile americane să obțină licențe pentru stablecoins și pentru ca anumite companii private să emită până la 10 miliarde de dolari în stablecoins fără licență”. Această prevedere ar putea revoluționa abordarea industriei bancare față de monedele digitale, încorporându-le mai temeinic în sistemul financiar și extinzând utilizarea lor în diverse activități economice.

  Berckmans și-a exprimat, de asemenea, satisfacția cu privire la modul în care proiectul de lege tratează activele care nu sunt legate de dolarul american, cum ar fi euro pe lanț și aurul. Potrivit interpretării sale, proiectul de lege nu aplică restricții de reglementare pentru aceste active, ceea ce ar putea păstra o piață liberă și globalizată pentru acestea și le-ar spori atractivitatea ca monede de rezervă alternative sau active de investiții.

  Cu toate acestea, Berckmans a semnalat mai multe domenii de îngrijorare în cadrul proiectului de lege. În special, acesta aplică reglementări stricte privind stablecoins fără licență, care nu sunt legate de USD, ceea ce ar putea interzice distribuirea acestora către rezidenții din SUA.

  Acest lucru ar putea afecta stablecoins descentralizate populare precum DAI. În plus, el a criticat definiția largă a proiectului de lege privind „stablecoin cu plată algoritmică”, care ar putea include o varietate de stablecoins descentralizate care utilizează algoritmi pentru a-și menține valoarea în raport cu dolarul sau cu alte active.

  Provocări și critici

  În contrast puternic cu viziunea optimistă a lui Berckmans, Jake Chervinsky, Chief Legal Officer la Variant Fund și fost CLO al Blockchain Association, a oferit o analiză mult mai critică. Chervinsky și-a împărtășit îngrijorările cu privire la X, declarând: „Proiectul de lege publicat astăzi este profund eronat: pare să interzică aproape totul, cu excepția unei benzi înguste de stablecoins centralizate și custodite.”

  De asemenea, Chervinsky a remarcat că proiectul de lege contrazice mai multe principii pe care le-a susținut în mărturia sa în fața Congresului de anul trecut. Potrivit acestuia, accentul pus pe stablecoins custodiale ar trebui să fie o prioritate, dar proiectul de lege pare în schimb să stabilească bariere de reglementare anticoncurențiale care ar putea împiedica progresul în continuare în acest sector.

  În ciuda acestor puncte de vedere opuse, Berckmans a rămas optimist în ceea ce privește efectele mai largi ale proiectului de lege. El a imaginat un scenariu în care limitările impuse asupra stablecoins legate de USD ar putea stimula, fără să vrea, piața stablecoins care nu sunt legate de USD, permițându-le acestora să prospere și să diversifice semnificativ piața stablecoin. El a speculat că, în viitor, dominația monedelor stabile în dolari SUA ar putea scădea, deschizând calea unui ecosistem de monede stabile mai variat.

  Pe măsură ce comunitatea criptomonedelor continuă să analizeze și să dezbată proiectul de lege, este evident că versiunea finală a acestei legislații va fi crucială în definirea viitorului stablecoins și al tehnologiei blockchain atât în Statele Unite, cât și, potențial, la scară globală.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?