ETF-urile Bitcoin fură lumina reflectoarelor de la aur

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Fondurile tranzacționate la bursă (ETF) Bitcoin atrag din ce în ce mai mult atenția investitorilor, care se orientează către BTC în detrimentul activelor tradiționale, cum ar fi aurul, în ciuda faptului că ambele au atins recent noi maxime istorice.

Marți, Bitcoin a depășit pragul de 69.000 de dolari, stabilind momentan un nou record, înainte de a suferi o retragere semnificativă. Această ascensiune subliniază interesul tot mai mare pentru BTC, în special ca rezervă de valoare.

Bitcoin depășește aurul în ceea ce privește intrările de ETF-uri

Considerate în mod tradițional ca acoperiri împotriva inflației și active de stocare a valorii, Bitcoin și aurul au cunoscut anul acesta o disparitate notabilă în ceea ce privește sentimentul investitorilor. Cu toate acestea, ETF-urile de aur au înregistrat o scădere a atractivității, marcată de retrageri în valoare totală de aproximativ 4,6 miliarde de dolari.

Într-o declarație recentă pe X, Munger, pasionat de Bitcoin, a remarcat că Bitcoin depășește aurul și argintul în fluxurile ETF-urilor, semnalând o schimbare clară în preferințele investitorilor. Potrivit lui Munger, ETF-urile Bitcoin au înregistrat intrări în valoare totală de 717 milioane de dolari, în timp ce ETF-urile de aur au înregistrat doar intrări de 32 de milioane de dolari, iar ETF-urile de argint au înregistrat ieșiri de 19 milioane de dolari.

Comparația dintre Bitcoin și activele tangibile, cum ar fi aurul, a devenit un punct central în rândul investitorilor, în special în contextul în care dobânzile sunt scăzute, induse de pandemia COVID-19.

Tendințele recente de pe piață sugerează că așteptările privind schimbările de politică monetară, incertitudinile politice globale și preocupările legate de potențialele scăderi ale piețelor de acțiuni exercită o influență semnificativă asupra mișcărilor prețului aurului.

În ciuda faptului că se situează în apropierea prețului său record de 2.141 de dolari, aurul a înregistrat doar o creștere modestă de la începutul anului, în comparație cu creșterea remarcabilă a prețului Bitcoin de 60% în aceeași perioadă.

ETF-urile Bitcoin determină creșterea prețului BTC

Luna trecută, analiștii, inclusiv expertul în ETF-uri al Bloomberg, Eric Balchunas, au speculat cu privire la posibilitatea ca ETF-urile Bitcoin să depășească fondurile de aur în ceea ce privește activele administrate (AUM) în următorii doi ani.

În plus, Jeff Kirdeikis a subliniat într-o postare recentă pe X, la 4 martie, că Bitcoin “depășește” aurul, ETF-urile BTC atingând deja 50% din valoarea ETF-urilor de aur în doar o lună. Această schimbare marchează un punct de cotitură semnificativ, având în vedere dominația istorică a aurului.

Jad Comair, fondatorul investitorului în active digitale Melanion Capital, a subliniat că entuziasmul și agitația din jurul ETF-urilor au depășit toate așteptările, ceea ce indică o acceptare tot mai mare a Bitcoin în cercurile de investiții principale.

Afluxul de capital în ETF-urile Bitcoin a propulsat prețul BTC, permițându-i să depășească recordul anterior, stabilit în noiembrie 2021. Potrivit datelor CoinShares, capitaluri în valoare de peste 7,5 miliarde de dolari au intrat în ETF-urile Bitcoin recent aprobate de la lansarea lor pe 11 ianuarie, subliniind interesul instituțional în creștere pentru criptomonede.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți