Top cripto

  ETF-ul Bitcoin din Australia a fost aprobat de ASX

  Cea mai mare piață bursieră din Australia, Australian Securities Exchange (ASX), a aprobat listarea primului său fond tranzacționat la bursă (ETF) Bitcoin pe 20 iunie. Acest ETF, care va fi emis de VanEck, se va numi VanEck Bitcoin ETF (VBTC).

  Această decizie a fost luată după succesul ETF-urilor Bitcoin în Statele Unite, unde 11 astfel de fonduri au fost listate din ianuarie. După SUA, și Hong Kong a lansat ETF-uri Bitcoin.

  Arian Neiron, CEO și director general la VanEck Asia Pacific, a comentat această evoluție. El a declarat: „Cererea de acces la Bitcoin prin intermediul unui vehicul listat și tranzacționat la ASX a crescut. Mulți dintre clienții noștri ne-au informat că clienții lor sunt pregătiți să investească”.

  Australia avea deja disponibile ETF-uri Bitcoin la vedere. Primul care a debutat în Australia a fost Global X 21 Shares Bitcoin ETF (EBTC), care a fost lansat în aprilie 2022. Mai recent, Monochrome Bitcoin ETF (IBTC) a fost aprobat și a început să se tranzacționeze pe 4 iunie pe a doua cea mai mare bursă de valori din Australia, bursa Cboe Australia.

  Sosirea unui ETF Bitcoin pe principala bursă din Australia este un eveniment important. Fiind cea mai mare bursă de valori din țară, ASX aduce o vizibilitate, o credibilitate și o accesibilitate sporite pentru Bitcoin, atât pentru investitorii instituționali, cât și pentru cei de retail.
  Se așteaptă ca această mișcare să sporească legitimitatea și raza de acțiune a produselor de investiții Bitcoin pe piață.

  Aceste aprobări reflectă o acceptare și un interes în creștere pentru produsele de investiții Bitcoin pe piața australiană și în întreaga lume. Se anticipează că majoritatea țărilor vor urma probabil această tendință și vor introduce produse financiare similare în viitorul apropiat. Această evoluție semnifică o schimbare mai amplă către acceptarea generală a investițiilor în criptomonede la nivel global.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?