Top cripto

  ETF Bitcoin depășește 10 miliarde de dolari în 3 zile

  În ciuda faptului că lansarea la fața locului a fondului tranzacționat la bursă (ETF) Bitcoin nu a produs efectele anticipate pe termen scurt pe piața extinsă a criptomonedelor, performanța produsului este demnă de remarcat.

  Mai exact, în primele trei zile de la lansare, ETF-urile au acumulat un volum impresionant de tranzacționare de 9,6 miliarde de dolari, după cum a raportat analistul ETF al Bloomberg Intelligence, James Seyffart.

  Defalcând cifrele, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) a preluat conducerea în primele trei zile, înregistrând 5,12 miliarde de dolari, urmat de iShares Bitcoin Trust (IBIT), cu 1,99 miliarde de dolari. Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) și-a asigurat poziția a treia, cu 1,46 miliarde de dolari.

  Semnificația volumului ridicat de tranzacționare

  Pentru a oferi un context acestei performanțe, analistul senior al Bloomberg ETF, Eric Balchunas, a precizat că volumul de tranzacționare a depășit întreaga clasă de ETF-uri din 2023. Este esențial de menționat că ETF-ul spot Bitcoin (BTC) a primit aprobarea pe 10 ianuarie.

  Într-o postare pe X datată 17 ianuarie, Balchunas a subliniat provocările legate de generarea de volum pentru ETF-uri, subliniind că cele 500 de ETF-uri lansate în 2023 au obținut împreună un volum de doar 450 de milioane de dolari.

  El a subliniat faptul că volumul ETF-urilor trebuie să se dezvolte în mod natural pe piață și nu poate fi indus în mod artificial. În plus, el a remarcat că jumătate dintre cele 500 de ETF-uri nou lansate din clasa 2023 au realizat un volum mai mic de un milion în aceeași zi, subliniind dificultatea de a obține o activitate de tranzacționare semnificativă.

  Influența GBTC asupra volumului de tranzacționare a ETF-urilor

  O parte considerabilă a volumului produsului Grayscale poate fi atribuită, în parte, presiunii de vânzare exercitate în primul rând de deținătorii de GBTC. În special, un raport a indicat faptul că James Lavish, un manager de fonduri de acoperire reformat și partener de management la Bitcoin Opportunity Fund, a sugerat că o parte semnificativă a volumului a rezultat din vânzarea de către deținătorii de GBTC pentru a trece la ETF-ul spot.

  El a subliniat că această presiune de vânzare a fost parțial responsabilă de faptul că lansarea ETF-ului nu a fost pe măsura așteptărilor.

  În timp ce volumul de tranzacționare nu a avut un impact direct asupra pieței criptografice, acesta subliniază un potențial interes în creștere în rândul investitorilor pentru a obține expunere la criptomonede în cadrul pieței financiare tradiționale.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?