Top cripto

  Este Tesla înapoi în jocul Bitcoin?

  Recenta creștere a deținerilor de Bitcoin ale Tesla a reaprins discuții aprinse în cadrul comunității criptomonedelor, în special odată cu integrarea funcției de urmărire a portofelului Bitcoin al Tesla în platforma de analiză a Arkham Intelligence. În prezent, portofelul digital al Tesla se mândrește cu un număr impresionant de 11.509 BTC, marcând o creștere notabilă de 1.789 BTC de la ultimul său raport de venituri, în care a raportat deținerea a 9.720 BTC.

  Incursiunea Tesla în lumea Bitcoin datează din februarie 2021, moment în care compania, sub îndrumarea lui Elon Musk, a făcut valuri prin investirea unei sume impresionante de 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin. Această mișcare îndrăzneață, executată la vârful pieței bull, a fost însoțită de anunțarea planurilor Tesla de a accepta plăți Bitcoin pentru vehiculele sale electrice, semnalând o etapă importantă în acceptarea mainstream a criptomonedelor.

  Cu toate acestea, traiectoria călătoriei Bitcoin a Tesla a fost departe de a fi liniară. Martie 2021 a fost martorul unui moment crucial, când Tesla, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de impactul Bitcoin asupra mediului, a decis să vândă aproximativ 10% din deținerile sale Bitcoin.
  Narațiunea a continuat să evolueze în 2022, Tesla făcând noi ajustări la strategia sa Bitcoin.

  În special, producătorul de automobile electrice a renunțat la o parte semnificativă din rezervele sale de Bitcoin, reprezentând aproximativ 75% din deținerile sale în cursul celui de-al doilea trimestru.
  Relația lui Elon Musk cu Bitcoin a fost caracterizată de un amestec de admirație și scepticism. Deși inițial și-a exprimat optimismul cu privire la potențialul Bitcoin, Musk și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la amprenta sa asupra mediului, ceea ce a dus la retragerea planurilor Tesla de a accepta plăți Bitcoin pentru vehiculele sale.

  Creșterea recentă a deținerilor de Bitcoin ale Tesla a alimentat speculațiile și intriga în cadrul platformelor online precum X. Utilizatorii au analizat posibilitatea ca Tesla să reintre pe piața Bitcoin prin activități de răscumpărare, în timp ce alții au speculat cu privire la rolul ajustărilor contabile în determinarea creșterii raportate a deținerilor de BTC.

  În ciuda speculațiilor care se învârt în jurul valorii, atât Tesla, cât și Musk au păstrat o tăcere vizibilă în această privință, lăsând loc pentru speculații și anticipări continue în ceea ce privește viitoarele eforturi ale companiei legate de Bitcoin.

  Această manevră strategică a urmat eforturilor persuasive ale lui Michael Saylor, care l-a convins cu succes pe Musk să includă Bitcoin în bilanțul companiei sale. MicroStrategy deține un număr impresionant de 193.000 BTC, fiind cel mai mare deținător instituțional de Bitcoin la nivel global.
  În timpul unei discuții în cadrul conferinței Bitcoin Atlantis din 1 martie, Saylor a prezentat un caz convingător, sugerând că progresele în domeniul inteligenței artificiale (AI) și proliferarea fondurilor tranzacționate la bursă (ETF) vor cataliza o „goană după aur” pentru Bitcoin care va dura un deceniu.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?