Top cripto

  Cum să faceți o copie de rezervă a portofelului Crypto: Ghidul începătorului

  Un portofel cripto este un software care stochează cheile private esențiale pentru accesarea și utilizarea criptomonedelor dvs. Atunci când efectuați o tranzacție, destinatarul folosește cheia dvs. privată pentru a o semna, iar tranzacția este adăugată la registrul public blockchain. Este important să faceți o copie de rezervă a portofelului dvs. pentru a preveni pierderea accesului la criptomonedele dvs. în caz de pierdere a cheii private. 

  Acest articol vă oferă informații esențiale despre cum să faceți o copie de rezervă a portofelului dvs. criptografic.

  Cuprins

  Opțiuni de backup a portofelului cripto

  Pentru a face o copie de rezervă a portofelului criptografic trebuie să înțelegeți următoarele:

  Cum să faceți o copie de rezervă a unui portofel criptografic.

  Utilizarea unei fraze de tip „seed”

  O frază de semințe, cunoscută și sub numele de frază de recuperare sau frază mnemotehnică, este o colecție de 12 până la 24 de cuvinte generate de utilizator în timpul procesului de configurare a portofelului în momentul creării acestuia. Aceasta servește ca o copie de rezervă pentru portofelul dvs., permițându-vă să restabiliți accesul la fondurile dvs. în cazul în care vă pierdeți, deteriorați sau ștergeți portofelul.

  Fraza de sămânță conține toate informațiile necesare pentru a reconstrui cheile private ale portofelului dumneavoastră, care sunt cheile criptografice care controlează criptomoneda dumneavoastră. Acest lucru o face să fie un instrument esențial pentru protejarea activelor dumneavoastră criptografice.

  Când creați un nou portofel criptografic, software-ul portofelului generează pentru dumneavoastră o frază de pornire unică. Această frază de semințe este de obicei afișată într-o ordine care o face ușor de notat pe o bucată de hârtie. 

  După ce v-ați scris sau ați salvat fraza de început, este esențial să o păstrați într-un loc sigur. Evitați să o stocați în format digital pe computer sau în cloud, deoarece aceste medii pot fi vulnerabile la hacking sau pierderi de date. În schimb, luați în considerare stocarea frazei dvs. de semințe pe hârtie sau într-un portofel hardware, care este un dispozitiv fizic conceput pentru stocarea securizată a criptomonedelor.

  În cazul în care vă pierdeți sau vă deteriorați vreodată portofelul, puteți folosi fraza de semințe pentru a vă restaura portofelul și a vă accesa fondurile. Pentru a face acest lucru, va trebui să introduceți fraza dvs. de semințe în procesul de recuperare a portofelului. Software-ul portofelului va folosi apoi fraza dvs. de semințe pentru a genera noi chei private și pentru a vă recrea portofelul.

  Tipuri pentru utilizarea frazei de semințe:

  1. Scrieți fraza de început pe o bucată de hârtie și păstrați-o într-un loc sigur. Nu păstrați fraza dvs. de semințe în format digital, deoarece acest lucru ar putea compromite securitatea acesteia.
  2. Faceți mai multe copii ale frazei de început și stocați-le în locații diferite. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că vă puteți recupera portofelul chiar dacă o copie este pierdută sau deteriorată.
  1. Nu împărtășiți fraza dvs. de semințe cu nimeni. Fraza dvs. de semințe este cheia criptomonedei dvs., așa că este important să o păstrați privată.
  1. Fiți atenți la escrocherii. Unii escroci pot încerca să vă păcălească să le dați fraza dvs. de semințe. Nu împărtășiți niciodată fraza dvs. de semințe cu cineva pe care nu îl cunoașteți și în care nu aveți încredere.

  Exportul cheilor

  Exportul cheilor dvs. pentru o copie de rezervă a portofelului cripto este o metodă sigură de a vă proteja activele. Această abordare vă permite să faceți o copie de siguranță a portofelului dvs. criptografic prin crearea unei copii a cheilor dvs. private. Aceasta oferă o securitate sporită în comparație cu simpla notare a frazei de semințe, deoarece elimină necesitatea de a introduce cheile dvs. private într-un computer sau în orice alt dispozitiv.

  Pentru a vă exporta cheile, va trebui să folosiți funcția de backup a software-ului portofelului dumneavoastră. Pașii specifici vor varia în funcție de software-ul de portofel pe care îl folosiți, dar în general implică urmarea acestor pași:

  1. Deschideți software-ul portofelului și navigați la setările de backup.
  2. Selectați opțiunea de a vă exporta cheile.
  3. Alegeți un format de fișier pentru cheile dvs. Unele opțiuni comune includ „JSON” și „CSV„.
  4. Introduceți o parolă pentru a vă proteja fișierul de backup.
  5. Salvați fișierul de backup într-o locație sigură.

  Facerea unei copii de rezervă a fișierului portofel (wallet.dat)

  Accesul de backup al fișierului de portofel (wallet.dat) este un pas crucial în asigurarea securității criptomonedelor dumneavoastră. Fișierul portofelului conține cheile dvs. private, care sunt esențiale pentru a accesa și cheltui criptomonedele dvs. Dacă vă pierdeți fișierul portofel, veți pierde accesul la criptomonedele dumneavoastră.

  Pentru a face o copie de rezervă a fișierului portofel, puteți urma acești pași:

  1. Localizați fișierul portofelului dvs. Fișierul portofelului este de obicei localizat în directorul Bitcoin de pe calculatorul dumneavoastră. Puteți găsi directorul Bitcoin deschizând Windows Explorer și tastând „%appdata%\Bitcoin” în bara de adrese.
  2. Copiază fișierul portofelului tău într-o locație sigură. Copiază fișierul portofelului pe un USB drive sau pe un alt dispozitiv de stocare extern. Nu stocați fișierul portofelului pe computerul dvs. sau în cloud, deoarece acest lucru ar putea compromite securitatea acestuia.
  1. Faceți o a doua copie a fișierului de portofel. Faceți o a doua copie a fișierului de portofel și stocați-o într-o locație separată. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că vă puteți recupera portofelul în cazul în care copia originală este pierdută sau deteriorată.
  1. Scrieți-vă locația de backup. Scrieți locația în care ați stocat copia de rezervă a fișierului portofelului dvs. Acest lucru va facilita găsirea copiei de rezervă în cazul în care aveți nevoie de ea în viitor.

  Salvare fizică

  Una dintre cele mai sigure și mai fiabile modalități de a face o copie de rezervă a portofelului dumneavoastră de criptomonede este crearea unei copii de rezervă fizice. Există două metode principale pentru a crea o copie de rezervă fizică a portofelului dvs. de criptomonede:

  • Utilizarea unui portofel hardware: Un portofel hardware este un dispozitiv fizic care vă stochează cheile private offline. Acest lucru îl face mult mai sigur decât stocarea cheilor private pe un computer sau în cloud. 
  • Scrierea fazei de însămânțare: O altă modalitate de a face o copie de siguranță a portofelului de criptomonede este să vă scrieți faza de semințe pe hârtie. 

  După ce ați creat o copie de rezervă fizică a portofelului dvs. de criptomonede, este important să stocați copia de rezervă într-o locație sigură și securizată. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că păstrați copia de rezervă într-un loc în care nu este susceptibil la daune cauzate de apă, foc sau furt.

  Cuvinte finale despre backup-ul portofelelor criptografice

  Să vă faceți o copie de siguranță a portofelului de criptomonede este crucială pentru a vă asigura că vă puteți accesa fondurile chiar dacă portofelul este pierdut, furat sau deteriorat. Există mai multe modalități diferite de a face o copie de siguranță a portofelului, dar cele mai sigure și mai fiabile metode implică crearea unei copii fizice a frazei de pornire.

  FAQ despre salvarea portofelului criptografic

  Cum îmi fac o copie de rezervă a portofelului?

  Pentru a face o copie de rezervă a portofelului cripto, puteți să vă scrieți pe hârtie faza de semințe.

  Cum îmi securizez și îmi fac o copie de rezervă a portofelului?

  Puteți securiza și face o copie de rezervă a portofelului dvs. criptografic prin crearea unei copii de rezervă a cheilor dvs. private.

  Se poate face o copie de rezervă a unui portofel criptografic?

  Da, puteți face o copie de rezervă a portofelului dvs. cripto.

  Care este cel mai bun mod de a stoca activele cripto?

  Cel mai bun mod de a stoca cripto este într-o locație sigură, cum ar fi un portofel hardware sau un portofel de hârtie.

  Cum îmi recuperez portofelul crypto?

  Pentru a-ți recupera portofelul crypto, poți folosi sămânța de recuperare a portofelului.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?