Top cripto

  Crypto D-Day: Congresul va trece miercuri peste veto-ul lui Biden?

  Camera Reprezentanților din SUA urmează să voteze miercuri, 10 iulie, o legislație importantă privind criptomonedele. Acest vot ar putea trece peste veto-ul președintelui Joe Biden la rezoluția Comisiei pentru valori mobiliare și bursiere (SEC) de a abroga Staff Accounting Bulletin 121 (SAB 121).

  Președintele Biden a pus veto acestui proiect de lege în iunie, iar de atunci a atras o atenție considerabilă datorită impactului său potențial asupra modului în care instituțiile financiare gestionează Bitcoin și alte active criptografice.

  SEC a introdus SAB 121 în 2022, solicitând băncilor care dețin criptomonede să raporteze aceste active ca pasive în bilanțurile lor. Multe persoane din industria criptomonedelor au criticat această regulă, susținând că impune o sarcină de reglementare suplimentară. Ei consideră că acest lucru descurajează băncile și alți actori instituționali să se angajeze în active digitale.

  Congresul vs. Veto-ul lui Biden

  Inițial, Camera Reprezentanților a adoptat rezoluția împotriva SAB 121 la începutul lunii mai cu un vot de 228-182. Acest vot a beneficiat de sprijinul a 21 de democrați, alături de sprijinul unanim al republicanilor. În ciuda acestui fapt, președintele Biden și-a exercitat dreptul de veto. În consecință, a fost programat un vot pentru a trece peste veto. Această anulare necesită o majoritate de două treimi atât în Cameră, cât și în Senat pentru a reuși.

  Ron Hammond de la Blockchain Association a subliniat dinamica politică unică în joc, observând că „cripto a devenit acum o problemă de campanie.” El a subliniat sprijinul bipartizan văzut în voturile anterioare și a subliniat provocarea semnificativă înainte. Hammond a remarcat: „Acest efort este o ascensiune dificilă, deoarece doar 21 de democrați s-au alăturat tuturor republicanilor în sprijin, ceea ce este mult sub pragul de două treimi necesar.”

  Perianne Boring, de la Digital Chamber, a adăugat urgență discuției, subliniind necesitatea unui sprijin democrat sporit. Ea a declarat: „Proiectul de lege de anulare a SAB 121 revine pentru un vot în Cameră în această săptămână, după veto-ul președintelui din 31 mai. Acest vot impus de Constituție necesită o majoritate de două treimi pentru a trece peste veto. Avem nevoie de încă aproximativ 60 de democrați din Camera Reprezentanților pentru a susține proiectul nostru de lege care să pună capăt SAB 121.”

  Căi alternative

  Având în vedere provocările asociate cu răsturnarea veto-ului, parlamentarii au explorat, de asemenea, strategii legislative alternative. Eleanor Terrett de la Fox Business a transmis prin X: „Un angajat democrat familiarizat cu gândirea liderilor Camerei Reprezentanților nu se așteaptă ca mulți democrați să își schimbe votul miercuri.

  Ei văd o cale mai bună de a trece peste SAB 121 prin HR 5741 – Legea privind tratamentul uniform al activelor custodiale”. Acest proiect de lege bipartizan, prezentat de reprezentantul american Mike Flood și co-sponsorizat de reprezentanții French Hill, Wiley Nickel și Ritchie Torres, abordează tratamentul contabil al activelor digitale într-un mod mai favorabil.

  În plus, Comitetul pentru credite al Camerei Reprezentanților a propus o modificare de politică în proiectul său de buget care ar împiedica SEC să utilizeze fonduri pentru aplicarea SAB 121. Aceasta ilustrează o altă abordare a modificării mediului de reglementare din jurul custodiei cripto. Prin includerea acestei modificări de politică, legiuitorii încearcă să limiteze capacitatea SEC de a pune în aplicare SAB 121, ușurând astfel presiunile de reglementare asupra instituțiilor financiare care se ocupă de criptomonede.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?