Criptomonedele vor domina era IA: Balaji Srinivasan explică de ce
Fostul director executiv al Coinbase, Balaji Srinivasan, crede că criptomonedele vor deveni principala formă de bani în era inteligenței artificiale (AI).
Srinivasan a împărtășit cu cei un milion de urmăritori ai săi de pe platforma de socializare X că el vede criptomonedele ca „raritate digitală” și AI ca „abundență digitală”. Cu toate acestea, el subliniază că AI nu va face ca totul să fie abundent.
El explică: „Ce sunt banii în era AI-ului generativ și a roboticii? În esență, devine criptomonedă. La fel cum inteligența se transformă în electricitate, banii se transformă în criptomonedă”.
Iată care sunt punctele sale cheie:
1) Criptomoneda și penuria: Într-o lume în care inteligența artificială face ca multe lucruri să fie abundente, criptomonedele rămân în mod dovedit rare. Această raritate este benefică. De exemplu, activele criptografice rare pot verifica identitatea umană atunci când instrumentele de inteligență artificială facilitează falsificarea identității umane.
2) Banii ca o punte: Banii conectează diferiți actori economici. Nu trebuie să vă plătiți mâna pentru a vă mișca și nu trebuie să plătiți un robot pe care îl dețineți. Dar un robot deținut de altcineva va necesita plată pentru a fi folosit. Astfel, ar trebui să trimiteți o monedă pentru a debloca și a utiliza acea dronă.
3) Raritate persistentă: Sărăcia la nivel înalt nu dispare, astfel încât banii rămân necesari. Cu toate acestea, multe tipuri de raritate ar putea dispărea. De exemplu, roboții de uz casnic staționari, cum ar fi mașinile de spălat, ar putea fi înlocuiți cu roboți de uz casnic mobili care pot merge și îndeplini diverse sarcini.
Srinivasan menționează, de asemenea, că backend-urile web3, cum ar fi Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH), oferă o securitate superioară în comparație cu orice sistem web2. El susține că, în era inteligenței artificiale, cea mai importantă formă de raritate va fi reprezentată de cheile private criptografice, care vor fi folosite pentru a controla roboții și sistemele automate.
Pe scurt, Srinivasan preconizează un viitor în care criptomonedele stau la baza tranzacțiilor economice într-o lume dominată de IA, asigurând securitatea și menținând conceptul de raritate.