Contul MicroStrategy X a fost spart: Dezvăluirea escrocheriei cu token-uri Ethereum de 440.000 de dolari!

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Contul oficial MicroStrategy X a căzut recent victimă unui incident de piratare, în care actori rău intenționați au preluat controlul și au continuat să difuzeze o serie de linkuri dăunătoare care pretindeau că oferă un schimb aerian pentru un presupus token MSTR bazat pe Ethereum. Acest cont, afiliat cu firma proeminentă de business intelligence MicroStrategy, a devenit un mijloc de promovare a unei scheme înșelătoare de distribuire prin aer.

Persoanele care au făcut clic pe linkurile frauduloase au fost redirecționate către o pagină web falsă a MicroStrategy, care le îndemna să își conecteze portofelul și să revendice o livrare aeriană MSTR fictivă. Prin acordarea unei serii de permisiuni în portofelele lor Web3, utilizatorii neștiutori s-au expus fără să vrea riscului ca atacatorii să le sustragă jetoanele.

Rapoarte ale analistului de blockchain ZachXBT și ale platformei anti-scamatorie Scam Sniffer fac lumină asupra amplorii pagubelor provocate de această schemă nefastă, indicând pierderi de peste 440.000 de dolari. În mod remarcabil, la doar câteva minute de la apariția linkului malițios inițial pe contul X al MicroStrategy, o singură victimă ar fi suferit pierderi de peste 420.000 de dolari din cauza înșelăciunii de phishing.

Nefericita persoană a fost prinsă în capcana înșelăciunii, pierzând o sumă substanțială în valoare totală de 424.786 de dolari în diverse altcoins. Au fost efectuate transferuri, care au direcționat 134.000 de dolari în Wrapped Balance AI (wBAI), 122.000 de dolari în Chintai (CHEX) și 45.000 de dolari în Wrapped Pocket Network (wPOKT) către adresa de portofel a atacatorului. Mai mult, o parte din fondurile furate au ajuns într-un portofel secundar asociat cu celebrul grup de hackeri PinkDrainer.

În prezent, adresa de portofel legată de atacatorul de la MicroStrategy adăpostește jetoane bazate pe Ethereum în valoare de 329.000 de dolari, după cum a raportat Ethereum DeBank. Observatorii din industrie s-au grăbit să evidențieze caracterul ostentativ al înșelăciunii, renumitul investitor britanic în cripto-monede Cobie subliniind implauzibilitatea ca MicroStrategy, o companie dedicată exclusiv informațiilor de afaceri, să se aventureze în lansarea de token-uri pe Ethereum.

“În mod evident, încerc să nu dau vina pe victimă aici, dar trebuie să fii foarte special ca să crezi că MicroStrategy lansează un token ETH după ce Saylor a petrecut mai mulți ani foarte faimoși spunând că “nu există o a doua variantă” și că “nu folosești decât un singur scaun” etc.”.”

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți