Top cripto

  Coinbase coboară pe locul al treilea în clasamentul global

  Coinbase, un important schimb american de criptografie, pierde teren în volumul global de tranzacționare din cauza concurenței intense, deoarece lansarea ETF-urilor Bitcoin spot în SUA a zguduit piața.

  Firma de analiză Blockchain Kaiko raportează că Coinbase nu mai este al doilea cel mai mare în volumul global de tranzacționare. Din octombrie 2023, cota de piață a Coinbase a scăzut de la 11% la 8%. Între timp, Bybit, o bursă rivală, deține acum aproximativ 16% din volumul global de tranzacționare.

  Potrivit lui Kaiko, creșterea Bybit provine din scăderea comisioanelor de tranzacționare. Totuși, acesta nu este singurul motiv al succesului său. Bybit a beneficiat și de problemele de reglementare ale Binance.

  Datele Kaiko arată că creșterea volumului Bybit este determinată de Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH). Cota de piață a acestor active pe Bybit a crescut de la 17% la 53% în ultimul an. Pe de altă parte, Binance a înregistrat o creștere mai mare în tranzacționarea altcoin. Deși Binance rămâne lider cu o cotă de piață de 54%, volumul său de Bitcoin și Ethereum a scăzut de la 59% la 43% în acest an. Kaiko sugerează că această schimbare s-ar putea datora schimbărilor în sentimentul de risc, care tinde să scadă în timpul piețelor negative.

  În ciuda succesului Bybit, Wall Street se îndepărtează. Firma Hidden Road, susținută de Citadel Securities, a încetat să mai ofere clienților săi acces la Bybit la sfârșitul lunii mai. Acest lucru s-a datorat dezacordurilor cu privire la procedurile KYC/AML (Know Your Customer/Anti-Money Laundering) ale Bybit. Bybit nu a comentat încă public această problemă. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt a declarat că platforma este „angajată față de transparență și va oferi actualizări pe măsură ce revizuirea progresează”.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?