CEO-ul Ripple prezice un tsunami criptografic de 5 trilioane de dolari până în 2025

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Într-un interviu recent acordat CNBC, directorul general al Ripple, Brad Garlinghouse, a oferit o predicție îndrăzneață pentru viitorul criptomonedelor, sugerând că capitalizarea totală a pieței monedelor digitale ar putea ajunge la o sumă impresionantă de 5 trilioane de dolari până în anul 2025. Garlinghouse a exprimat un optimism robust în ceea ce privește evoluțiile în curs de desfășurare în sectorul criptomonedelor.

El a evidențiat apariția fondurilor tranzacționate la bursă (ETF) Bitcoin ca fiind un factor semnificativ care propulsează valoarea criptomonedelor în sus. Potrivit lui Garlinghouse, industria este martoră pentru prima dată la infuzia de investiții instituționale substanțiale, marcând o schimbare esențială în traiectoria sa.

Subliniind și mai mult impactul transformator al aprobărilor de reglementare, Garlinghouse a subliniat rolul critic al aprobării de către Securities and Exchange Commission (SEC) a mai multor ETF-uri Bitcoin. El consideră că această evoluție nu numai că conferă o credibilitate suplimentară criptomonedelor ca fiind o clasă de active legitimă, dar servește, de asemenea, ca un impuls crucial pentru adoptarea lor de către investitorii instituționali.

Lansarea ETF-urilor Bitcoin la începutul lunii ianuarie a fost întâmpinată cu un succes remarcabil, doborând mai multe recorduri. În special, numai în luna martie, aceste ETF-uri au atins un volum uimitor de tranzacționare de 111 miliarde de dolari.

În plus, Garlinghouse a speculat cu privire la potențialele ramificații ale viitorului eveniment de înjumătățire a Bitcoin, sugerând că acesta ar putea acționa ca un alt catalizator semnificativ pentru creșterea sectorului criptografic. El a menționat că analiștii prognozează un șoc al ofertei în conjuncție cu escaladarea cererii, ceea ce ar putea propulsa criptomoneda lider în domenii noi, neexplorate de valoare.

Garlinghouse a identificat, de asemenea, condițiile microfinanciare favorabile ca fiind un element crucial care ar putea influența direcția pieței cripto în viitorul apropiat. Între timp, criptomoneda asociată îndeaproape cu Ripple, XRP, se situează pe locul șapte în ceea ce privește capitalizarea de piață.

Într-o poziție critică față de presa dedicată criptomonedelor, Garlinghouse a criticat recent Coindesk pentru că a insinuat că Ripple ar putea renunța la XRP în urma introducerii noii sale stablecoin. El a respins astfel de afirmații, subliniind angajamentul continuu al Ripple față de XRP, în ciuda extinderii ofertelor sale de monedă digitală.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți