CEO-ul BlackRock prevede o creștere ascendentă pentru ETF-ul Ethereum

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Larry Fink, directorul executiv al celui mai mare manager de active din lume, BlackRock Inc. (NYSE: BLK), își extinde implicarea în criptomonede, concentrându-se inițial pe Bitcoin (BTC), iar acum își îndreaptă atenția către Ethereum (ETH).

În timpul unei apariții la CNBC, directorul general al BlackRock a discutat despre accentul pus de companie pe infrastructură, aliniindu-se la ceea ce el a numit o “tendință macro”.

Larry Fink a vorbit în special despre investițiile pe piața criptomonedelor și despre recentul ETF Bitcoin spot, aprobat recent, cu modelul său de răscumpărare. Cu toate acestea, lumina reflectoarelor s-a îndreptat spre anticiparea de către Fink a aprobării unui ETF spot Ethereum, pe care îl consideră o evoluție probabilă.

“Văd valoare în a avea un ETF Ethereum. Așa cum am spus, acestea sunt doar niște pași spre tokenizare. Cred că aici ne vom îndrepta. Avem tehnologia de tokenizare astăzi. (…) Acest lucru elimină toată corupția prin faptul că avem un sistem tokenizat.”

Larry Fink, CEO la BlackRock Inc.

Evaluarea prețului Ethereum (ETH) în urma sprijinului acordat de BlackRock

În acest context, Travis Kling a comentat capacitatea remarcabilă a BlackRock de a modela narațiunea din jurul ETF-ului Bitcoin. Kling anticipează un impuls similar în direcția unui ETF Ethereum, cu Larry Fink în frunte.

În mod previzibil, prețul Ethereum reflectă deja aceste așteptări optimiste, eliberându-se de o tendință descendentă anuală față de Bitcoin și înregistrând o creștere de 26% în doar trei zile. În prezent, ETH este evaluat la 0,0607 BTC sau 2.660 de dolari pe token.

Această reacție s-a extins și la alte criptomonede, împingând dominația capitalizării de piață a Bitcoin la minimele anuale și alimentând creșteri pentru proiectele în trend din spațiul altcoin.

De remarcat că noua concentrare a BlackRock pe Ethereum și pe tokenizare se aliniază cu strategia companiei de a investi în infrastructură. Pe tărâmul cripto, ETH se evidențiază ca principala infrastructură Web3, găzduind numeroase alte proiecte și aplicații.

În ciuda acestui fapt, Larry Fink a refuzat să ofere comentarii suplimentare cu privire la potențiala aprobare a unui ETF Ethereum de către Gary Gensler și SEC.

Ținând cont de toate acestea, piața ar trebui să anticipeze că narațiunea predominantă va domina în lunile următoare, dacă modelele istorice se vor repeta. Interesul sporit pentru Ethereum are potențialul de a avea un impact pozitiv asupra cererii și valorii simbolului nativ ETH și a prețului acestuia.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți