Ce este o frază de semințe?

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

⚡️ La ce se folosește fraza “semințe”?

O frază-semănătoare este o colecție de cuvinte care conține toate informațiile necesare pentru a restaura fondurile Bitcoin online. De obicei, software-ul portofelului generează fraza de început și îl îndrumă pe utilizator să o salveze pe hârtie.

⚡️ Cum se generează o frază-semănătoare?

Procesul de generare a unei fraze-semințe începe prin generarea de date aleatorii numite entropie. Entropia trece apoi printr-o funcție de hashing, în special SHA256, pentru a genera o sumă de control. Apoi, o parte din suma de control este adăugată la datele aleatorii.

⚡️ Coinbase folosește o frază de semințe?

Pe de altă parte, propria frază de recuperare de 12 cuvinte, cunoscută și sub numele de “număr inițial”, a fost generată de Coinbase Wallet. Acest lucru înseamnă că, dacă îți rătăcești fraza de recuperare, nu vei mai putea accesa portofelul Coinbase.

⚡ ️ Ce este o frază de semințe binance?

O frază de pornire este o secvență de cuvinte care vă permite să vă accesați portofelul de criptomonede. Ideile de sămânță mnemotehnică sau frază mnemotehnică sunt utilizate frecvent pentru a descrie același lucru.

frază de semințe

O frază-semănătoare este un set de cuvinte generate de un portofel de criptomonede care oferă acces la criptomonedele legate de portofelul respectiv. Considerăm că portofelul este un manager de parole pentru criptomonede, iar fraza inițială este o parolă principală. Veți avea întotdeauna acces la toate monedele conectate la portofelul care a generat fraza, chiar dacă îl ștergeți sau îl pierdeți.

Ideea de “autosuficiență” este una dintre ideile fundamentale din spatele criptomonedelor:

Ce este o frază de semințe?
Cum se face ofrază de semințe binance?
 • Moneda ta digitală ar trebui să fie accesibilă fără a divulga informații private și nu este nevoie să ai încredere în bănci sau în terțe părți.
 • Cu ajutorul unei rețele extinse de calculatoare care validează fiecare tranzacție, tehnologia blockchain permite Bitcoin și Ethereum să ofere un sistem sigur pentru transferurile monetare globale.

Cum știe blockchain care criptomonedă vă aparține?

Acesta utilizează coduri create algoritmic, asemănătoare parolelor, la care are acces doar proprietarul. Atunci când creați un portofel criptografic – fie că este vorba de un portofel software, cum ar fi Coinbase Wallet, sau de un dispozitiv hardware – acesta generează un șir de cuvinte simple (cunoscut și sub numele de frază de recuperare) ca frază sursă sau sămânță. Aceasta este cheia ta pentru a debloca și cheltui criptomonedele asociate cu acel portofel, așa că este important să o păstrezi în siguranță.

Cum știe blockchain care criptomonedă vă aparține?
Cum îmi găsesc frază de semințe?

Portofelul generează chei private și un număr inițial prin utilizarea unei combinații speciale de cuvinte. Considerați portofelul ca fiind un manager de parole criptografice, cu fraza inițială drept parolă principală.

Motivul pentru care prima frază este o colecție de 12-24 de cuvinte simple (cum ar fi “armată”, “energie”, “țesătură”, “fericit” sau “operă”) și nu un număr este că lanțurile lungi de cifre sunt greu de reținut și chiar de interpretat corect – gândiți-vă cât de greu ar fi să introduceți o parolă Wi-Fi excesiv de lungă. În schimb, un șir de cuvinte care nu par a avea legătură între ele este destul de simplu de reținut.

 • Dacă vă pierdeți fraza de pornire sau o uitați, nu există nicio modalitate de a o recupera și, prin urmare, de a avea acces la criptomonedele dumneavoastră. Aceasta este o altă măsură de securitate menită să vă protejeze activele;
 • dacă cineva vă află fraza, poate prelua controlul asupra monedei dumneavoastră.
Cum să generați o frază de semințe
Pot să folosesc frază de semințe?

Din acest motiv, este important să vă păstrați fraza de început într-un loc sigur, cum ar fi un document protejat cu parolă sau un fișier criptat.

Generarea unei fraze de început se poate face în trei moduri diferite:

 • Pentru comoditatea dumneavoastră, Portofelul Trust de la Binance oferă o interfață simplă și generează o frază individuală pentru dumneavoastră. În plus, Bitaddress.org este un alt instrument excelent pentru a vă construi propriul portofel de la zero, dacă doriți.
 • Dacă nu doriți să vă gestionați fraza de semințe, există și alte opțiuni disponibile. De exemplu, puteți utiliza un serviciu de portofel găzduit, cum ar fi Coinbase Wallet, care vă stochează fraza de semințe binance într-un format criptat pe serverele lor.
Ce este o frază de 24 de cuvinte?
Ce sunt cuvintele semințe?

Cum pot să-mi amintesc și să rețin fraza mea seminală

Sintagma dvs. de sămânță poate părea complicată și inutilă, dar merită să o țineți minte. Dacă vă decideți să vă gestionați banii, memorarea și susținerea frazei dvs. de început este esențială pentru bunăstarea dvs. și pentru viitorul finanțelor dvs.‍

Un “brain wallet” este un portofel de criptomonede care stochează cheile private ale utilizatorului în memoria proprie.

Dacă sunteți în căutarea unei modalități 100% sigure de a vă stoca fraza de semințe, nu căutați mai departe de “portofelul creierului”. Această opțiune se adresează celor care au încredere în abilitățile lor de memorare. Nu uitați – dacă vă uitați fraza de semințe, ar putea fi dezastruos. În consecință, este esențial să aveți un plan B în cazul în care ceva nu merge bine!

Care este fraza de 12 cuvinte?
Cum pot să-mi amintesc și să rețin frază de semințe

Hârtia este un element comun, dar esențial, pe care îl folosim în viața noastră de zi cu zi.

Pentru cei care doresc să adopte o abordare simplă, dar sigură, cea mai bună opțiune este să scrie o frază de semințe pe hârtie. În ciuda faptului că implică anumite riscuri (de exemplu, hârtia ar putea fi rătăcită sau distrusă), mulți experți în criptomonede susțin că aceasta rămâne una dintre cele mai fiabile și mai simple metode pentru utilizatorii de astăzi. În plus, dacă achiziționați anumite portofele hardware, acestea vin adesea cu o bucată de hârtie special concepută în acest scop.

Unitate USB

Deși ar putea părea o soluție decentă, există mai multe pericole. Stocarea frazelor de semințe pe internet nu înseamnă automat că acestea vor fi mai bine protejate. Unitățile USB pot fi deteriorate fizic, iar datele salvate pe ele pot fi corupte. De asemenea, aveți nevoie de un laptop pentru a folosi o unitate USB – și acum știm că nu este recomandabil să aveți dispozitive conectate la internet care să aibă acces și la fraza dvs. de semințe.

Cum pot să-mi amintesc și să rețin fraza mea de bază
Frazele de semințe sunt o parte vitală a securității criptomonedelor

Metal

Pe măsură ce trece timpul, din fericire, apar noi opțiuni de backup care oferă o longevitate mai bună decât hârtia. Câteva companii oferă chiar și diferite seturi de litere de oțel pentru a alcătui cuvinte, gravuri sau cărți metalice.‍

Nu există o singură abordare absolută pentru a vă asigura fraza de semințe, astfel încât depinde de dumneavoastră să decideți ce sistem funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră. Rețineți că numai dumneavoastră ar trebui să cunoașteți atât fraza dvs. de început, cât și locul în care a fost stocată.

Frazele de semințe sunt o parte vitală a securității criptomonedelor
Cum funcționează frază de semințe?

Există, fără îndoială, unele lucruri pe care nu ar trebui să le faceți niciodată atunci când vine vorba de conservarea frazelor de semințe:

 • Păstrați amintirile în minte, mai degrabă decât pe rola aparatului foto.
 • Protejarea informațiilor dvs. confidențiale este esențială, iar securitatea parolelor joacă un rol decisiv în acest sens. Cu toate acestea, nu uitați să nu le stocați într-un manager de parole pentru cele mai bune măsuri de securitate.
 • Păstrați-vă informațiile private în siguranță, păstrându-le offline.
 • Nu folosiți niciodată site-uri online de recuperare a frazei de semințe.

Securitatea criptografică se bazează foarte mult pe frazele de semințe, așa că este esențial să le protejați și să vă feriți de orice persoană care încearcă să vă ajute să vă recuperați portofelul. Dacă cineva are acces la fraza dvs. de semințe, ar putea să vă restabilească portofelul și să îl golească.

Cum funcționează o frază de semințe?
Cum funcționează o frază de semințe?

Cum funcționează o frază de semințe?

Fraza de semințe este generată automat atunci când creați un portofel de criptomonede. Primul cuvânt este o secvență lungă de cifre aleatoare și este folosit pentru a genera chei private care vă permit să trimiteți și să cheltuiți bitcoin.

Motivul pentru care fraza sursă vă este oferită sub formă verbală (mai degrabă decât sub forma unui șir lung de cifre aleatorii) este acela că oamenii sunt mai buni la memorarea și interacțiunea cu o secvență de cuvinte. Cu toate acestea, nu trebuie să vă bazați exclusiv pe memoria dumneavoastră pentru frazele-semănătoare. Care sunt cele mai bune metode pentru a le stoca?

Punctul de plecare pentru generarea frazei secrete este o listă de 2048 de cuvinte comune. Conceptul de frază de semințe a fost popularizat după propunerea 39 din 2013 privind îmbunătățirea Bitcoin, care definea un “portofel determinist”, în care o singură frază de semințe ar controla toate cheile private stocate în portofel.

Cum funcționează o frază de semințe?
Cum funcționează fraza “semințe”?

Standardul face compatibile și portofelele de bază:

 • Pentru a schimba portofelele, tot ce trebuie să faceți este să introduceți fraza de pornire în noul portofel și gata – criptomoneda dvs. va fi gata de utilizare.
 • Puteți chiar să vă refaceți portofelul dacă îl pierdeți sau îl ștergeți, chiar dacă aveți la dispoziție doar fraza de început.
 • Este esențial să vă protejați fraza sursă împotriva hackerilor, a tentativelor de phishing și a altor forme de pierdere de date.

Cum vă puteți proteja pe dvs. și activele dvs. de criptomonede atunci când investiți într-un portofel rece?

Ce trebuie să fac dacă îmi pierd fraza de semințe?

Există mai multe modalități de a vă proteja primele cuvinte, care diferă în funcție de cantitatea de criptomonedă pe care o dețineți și de cât de importantă este pentru dumneavoastră securitatea în comparație cu confortul.

Cât de sigură este o sămânță de 12 cuvinte?
Trebuie să fie în ordine o frază de sămânță?

Una dintre cele mai eficiente strategii de protejare a termenului de început este împărțirea acestuia între mai multe seifuri (asigurând redundanța în cazul în care ceva nu merge bine cu oricare dintre site-uri).

Pe de altă parte, unele persoane plătesc experți pentru a grava mesaje permanente pe suprafețe dure, cum ar fi oțelul inoxidabil.

Pentru multe persoane, simplul fapt de a nota fraza sursă și de a păstra copii în numeroase locuri sigure este o garanție suficientă.

Coinbase Wallet este un produs independent de aplicația principală Coinbase, permițându-vă să vă accesați fondurile și să faceți o copie de siguranță a tuturor datelor din Google Drive sau iCloud. De asemenea, ar trebui să vă păstrați fraza de semințe în siguranță offline.

Cum folosiți frazele de semințe?
Pot să folosesc fraza mea de semințe pe orice portofel?

Veți avea nevoie de fraza inițială până când veți uita fraza de acces. Cu această metodă, totul este să aveți fraza de început. Nu vă veți pierde criptomonedele dacă vă scăpați sau vă spargeți portofelul hardware în autobuz; în schimb, puteți pur și simplu să introduceți fraza de introducere în alt portofel.

Ce se întâmplă dacă sămânța dumneavoastră este deteriorată sau pierdută?

Dacă pierdeți bucata de hârtie pe care este scrisă fraza secundară, dacă uitați în ce carte a fost ascunsă sau dacă expirați fără să o transmiteți moștenitorului, nu veți putea avea acces la criptografia dumneavoastră. Criptomoneda dvs. va fi stocată în siguranță în blockchain dacă cineva vă fură sid-phrase-ul, dar dvs. (sau moștenitorii dvs.) nu veți putea să o accesați. Așadar, asigurați-vă că vă protejați fraza de semințe! Dacă vă pierdeți fraza de sămânță, nu veți putea accesa criptomoneda dumneavoastră.

Pot să îmi schimb fraza de semințe?
Cum vă asigurați o frază de semințe?

Pot face altceva dacă nu vreau să mă ocup de fraza sursă?

Da, acest lucru este posibil. Pentru cei care aleg Coinbase pentru a achiziționa criptomonede, nu este nevoie să le mutați imediat într-un alt portofel – deși aceasta este o opțiune. Totul se rezumă la ceea ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră! În schimb, o puteți lăsa în contul Coinbase și puteți lăsa Coinbase să o păstreze pentru dumneavoastră prin intermediul unui “portofel postat”.

Atunci când activele tale cripto cresc, vei dori să examinezi alternativele de securitate de bază accesibile, cum ar fi mutarea unei părți din criptomoneda ta din contul principal Coinbase într-un seif Coinbase, care adaugă un nivel de protecție fără a te obliga să manipulezi fraza de semințe sau cheile private. (De asemenea, puteți muta bitcoin dintr-un portofel în altul, dacă doriți).

Care este semnificația unei fraze bitcoin seed?
Cum arată o frază Seed?

Care este diferența dintre o frază de semințe și o cheie privată?

Cheia privată este “cheia” care vă deblochează portofelul de Bitcoin, Ethereum sau altă criptomonedă. Aceasta este generată algoritmic din șirul lung de numere reprezentat de fraza dvs. de început.

Fraza de început vă oferă acces la portofelul dvs. de criptomonede, precum și la toate cheile private conținute în acesta. Vă puteți gândi la un portofel de criptomonede ca la un manager de parole pentru criptomonedele dumneavoastră – atâta timp cât aveți o parolă principală (fraza de pornire), aveți acces la toate criptomonedele aferente.

Care este semnificația unei fraze bitcoin seed?

Coinbase folosește fraze de semințe?
O frază-semănătoare este o serie de cuvinte generate de portofelul tău de criptomonede.

În mod obișnuit, fraza de semințe (cunoscută și sub numele de prima copie de rezervă, termen de recuperare, cuvinte de semințe, frază mnemotehnică, cuvinte secrete, copie de rezervă sau numeroase alte denumiri) este formată din 12 sau 24 de cuvinte care sunt înregistrate ca o copie de rezervă atunci când se configurează. hardware bitcoin wallet.

Cu toate acestea, în calitate de utilizator tipic de Bitcoin, nu veți întâlni niciodată această secvență de cifre – veți vedea în schimb o versiune care este mult mai simplu de scris (și de reținut dacă este nevoie!).

Care este secretul pentru a debloca o nouă frază de semințe?

Este o noțiune populară că este simplu să ghicești o frază de semințe. La urma urmei, sunt doar 12 cuvinte, nu? Dacă vă dedicați suficient timp, se pare că puteți obține cel puțin fraza de început a cuiva. Din fericire, adevărul este că, dacă dumneavoastră sau gadgetul dumneavoastră generează entropia corespunzătoare, este aproape imposibil să determinați fraza inițială.

De ce este importantă fraza sursă
Cum funcționează fraza-semănătoare?

Aceasta este o problemă dificilă. Deoarece lista de cuvinte din BIP39 are 2048 de termeni distincți, încercarea de a extrage fraza originală de 12 cuvinte (care, apropo, trebuie să fie și în ordinea corectă, nu doar cuvintele în sine) ar presupune să ghicești corect un număr între 1 și 5 444 517 900 900 900 900 000 000 000 000 mii de milioane de miliarde de milioane de miliarde de milioane

Este dificil să încerci să înțelegi o cifră atât de impresionantă; cu toate acestea, este comparabilă cu numărul de atomi care alcătuiesc universul nostru. Cele mai puternice supercomputere din lume ar avea nevoie de o veșnicie pentru a încerca toate combinațiile de cuvinte originale, doar ghicind posibilități pentru fiecare termen.

Este posibil să se reconstruiască fraza de început pe un alt dispozitiv utilizând un software de la un alt producător?

Este posibil să se modifice o frază-semănătoare existentă?
Ce se întâmplă dacă pierdeți fraza-semănătoare?

Fraza sursă este în întregime compatibilă cu orice producător de portofele care urmează corect protocolul BIP39. Acest lucru înseamnă că puteți exclude producătorul de portofele hardware ca parte de încredere și unic punct de eșec, protejând frazele dvs. originale. Pur și simplu înlocuiți numărul de pornire pe un alt dispozitiv de la o altă companie dacă ceva nu merge bine.

Este posibil să se modifice o frază mnemonică?

Da, dar nu puteți reprograma o frază sursă existentă în același mod în care vă puteți schimba parola pentru un cont online. Puteți modifica fraza inițială generând o nouă frază și mutând fondurile într-o jurisdicție reglementată de aceasta.

O frază mnemonică acționează ca o cheie principală pentru portofelul tău de criptomonede
Care este diferența dintre o frază mnemonică și o cheie privată?

Rețineți că primele cuvinte pe care le alegeți vă vor permite în cele din urmă să accesați fonduri și să le cheltuiți de la adresa dumneavoastră. Dacă fraza dvs. de început a fost compromisă, trebuie să transferați banii la o altă adresă (una creată cu o frază de început distinctă care nu a fost piratată) pentru a recupera controlul asupra banilor.

Ce este o frază mnemonică?

O frază de introducere, cunoscută și sub numele de “extensie de introducere” sau “cuvânt de extensie”, este un al 13-lea sau al 25-lea cuvânt pe care îl puteți alege singur pe lângă cele 12 sau 24 de cuvinte generate aleatoriu. Acestea sunt utilizate cel mai frecvent în cazul portofelelor cu o singură semnătură pentru o securitate sporită prin adăugarea unui strat de protecție cu o avertizare de cheie.

Acest lucru poate fi mult mai periculos decât semnăturile multiple, care se bazează pe majuscule, simboluri și spații.

Ce este o frază mnemonică?
Ce este o frază mnemonică?

Cu toate acestea, această metodă are dezavantajele sale. O frază de trecere poate îmbunătăți securitatea bitcoin-ului dumneavoastră, forțându-vă să aveți atât ceea ce aveți, cât și ceea ce știți pentru a vă accesa fondurile, dar alte metode de eliminare a punctelor unice de eșec, cum ar fi semnăturile multiple și stocarea Unchained, sunt mai fiabile.

Pentru a decide care este valoarea optimă pentru dumneavoastră, efectuați câteva experimente. Crearea rezultatului perfect în acest caz nu este un lucru simplu, deoarece există mai multe componente care trebuie luate în considerare. Cea mai simplă metodă ar fi să alegeți cel de-al doilea preț care este egal sau mai mare decât ROI-ul calculat.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți