Top cripto

  Căutările pe Google explodează în timp ce Solana depășește 200 de dolari

  Solana (SOL) și-a gravat în mod notabil numele ca fiind unul dintre cele mai discutate active digitale în ultima parte a pieței cripto dinamice din 2023. Criptomoneda a cunoscut o ascensiune remarcabilă a valorii sale, începând de la un nivel modest de 20 de dolari, în timp ce luna septembrie se apropia de sfârșit, și ajungând ulterior la un nivel remarcabil de 120 de dolari până la festivitățile de sfârșit de an, la sfârșitul lunii decembrie.

  Această creștere exponențială nu numai că a captivat atenția entuziaștilor de pe piață, dar a subliniat și vitalitatea robustă a Solana, chiar și atunci când s-a confruntat cu anumite provocări operaționale. Aceasta a devenit evidentă atunci când rețeaua s-a confruntat cu un nivel considerabil de congestie, ceea ce a dus la întârzieri în comunicațiile transmise între nodurile sale, ajungând uneori la peste 40 de secunde.

  Cu toate acestea, acest lucru nu a împiedicat impulsul progresiv al token-ului. Pe măsură ce ne aventurăm în primele luni ale anului 2024, Solana a persistat pe traiectoria sa ascendentă. Aceasta în ciuda faptului că a suferit un recul temporar la jumătatea lunii ianuarie – o scădere care a afectat peisajul mai larg al criptomonedelor după ce s-a dat undă verde la nouă fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri) spot Bitcoin (BTC) – și a reușit nu numai să își revină, ci și să atingă noi culmi, valoarea sa depășind în mod impresionant pragul de 200 de dolari la jumătatea lunii martie.

  Solana ajunge în topul interesului de căutare globală

  În tandem cu aprecierea prețului său, popularitatea Solana a crescut în rândul publicului larg. Dovezile de la Google (NASDAQ: GOOGL) Trends indică faptul că curiozitatea globală față de SOL a urcat la un zenit de neegalat, analizele motorului de căutare demonstrând un scor perfect de 100 la scară globală și atingând în mod deosebit acest vârf în mai multe regiuni pentru prima dată.

  Datele extrase din Google Trends relevă faptul că popularitatea Solana a crescut vertiginos în jurul a două perioade cheie: începutul Anului Nou și primele zile ale lunii martie. Fiecare dintre aceste perioade de popularitate crescută se aliniază cu creșteri semnificative ale prețului criptomonedei. Cea mai substanțială creștere a interesului pentru căutări a fost observată începând cu 17 februarie, culminând cu un punctaj maxim de 100 pe 17 martie.

  Reflectând asupra datelor istorice, recordul de interes pentru căutări înainte de acest moment a fost stabilit cu aproximativ trei ani înainte, în septembrie 2021, când a ajuns la un impresionant 84.

  În plus, analizele de la colosul tehnologic arată o distribuție geografică interesantă a interesului: Malta se află în fruntea listei țărilor cu cel mai mare interes pentru SOL, Spania, Mauritius, Georgia și Republica Populară Chineză manifestând, de asemenea, o curiozitate notabilă față de acest token.

  Cu toate acestea, este interesant de observat că, deși Solana bate recorduri la scară globală, prezența sa în conștiința americanilor rămâne relativ modestă, cu un scor Google Trends care se menține în jurul valorii de 18.

  Graficul prețurilor Solana

  Creșterea recentă a popularității Solana este bine susținută de indicatorii săi de performanță. În ultimele 52 de săptămâni, valoarea jetonului a urcat cu un extraordinar 822,27%, iar cifrele de la începutul anului (YTD) reflectă o creștere robustă de 98,49% în verde.

  Performanța token-ului în intervale de timp mai imediate este la fel de impresionantă. În ultima lună, Solana a urcat cu 88,86% și se mândrește cu o creștere de 40,30% în ultima săptămână. Numai în ultimele 24 de ore s-a înregistrat o creștere suplimentară de 7,64% a valorii sale, împingând prețul la 208,01 dolari la momentul raportării.

  Tendința de creștere constantă și aparent inexorabilă pe care Solana o menține de la sfârșitul lunii septembrie 2023 indică un sentiment puternic al pieței în favoarea sa. Aceasta sugerează că criptomoneda nu urmărește doar să reviziteze, ci se află pe o cale plauzibilă de a eclipsa maximul său anterior din toate timpurile (ATH) de aproximativ 260 de dolari, pe care l-a atins inițial în noiembrie 2021.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?