Top cripto

  Bursa japoneză de criptomonede lovită de un furt de Bitcoin de $305M

  Un operator japonez de schimburi criptografice a raportat vineri o pierdere de peste 300 de milioane de dolari în valoare de bitcoin din cauza unei „scurgeri neautorizate”.

  DMM Bitcoin a împărtășit detaliile într-o postare pe blog, dezvăluind că au fost furați 4.502,9 BTC, în valoare de 305,1 milioane de dolari la prețurile actuale ale pieței.

  Bursa a asigurat clienții că depozitele lor de bitcoin vor fi garantate în totalitate. Aceștia intenționează să obțină echivalentul sumei de BTC pierdute, cu sprijinul companiilor din grupul lor. Cu toate acestea, nu au oferit un calendar pentru acest proces.

  Furtul a avut loc la ora 13:26 p.m., ora Tokyo. Acest lucru se aliniază cu o tranzacție de 4.502 BTC semnalată de contul Whale Alert pe X.

  DMM Bitcoin a oprit retragerile de criptomonede, ordinele de cumpărare de pe piața spot și noile poziții de tranzacționare cu efect de levier. De asemenea, aceștia verifică noile deschideri de conturi. Retragerile în yeni pot dura mai mult decât de obicei.

  Bursa nu a precizat când vor fi reluate serviciile, dar a menționat că un anunț separat va oferi mai multe informații.

  Potrivit unui raport al Nikkei, un serviciu de știri japonez, DMM Bitcoin avea aproximativ 370.000 de conturi de clienți la sfârșitul anului 2023.

  Dacă se confirmă, acest furt ar fi unul dintre cele mai mari atacuri de schimburi criptografice din istorie.

  În 2018, Coincheck s-a confruntat cu un furt de 58 de miliarde de yeni sau de aproximativ 533 de milioane de dolari în valoare de cripto. Monax, o firmă de brokeraj online, a achiziționat Coincheck mai târziu în acel an.

  Japonia este, de asemenea, cunoscută pentru prăbușirea infamantă a bursei de Bitcoin Mt. Gox, care a pierdut peste 400 de milioane de dolari în 2014. Procesul de distribuire a fondurilor către creditori durează de aproape un deceniu și se apropie de finalizare.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?