Boomul criptografic din 2023: intrări de 2,2 miliarde de dolari dezvăluite

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Într-o comparație de la an la an, produsele de investiții în criptomonede au fost martorele unor intrări crescute în 2023, BTC atrăgând peste 1,9 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 86% din intrările agregate.

CoinShares a raportat că produsele de investiții în criptomonede au acumulat intrări de 243 de milioane de dolari în săptămâna de încheiere a anului 2023, culminând cu intrări anuale de 2,2 miliarde de dolari. Aceste cifre sunt derivate din token-urile tranzacționate în 2023.

Fondurile Bitcoin au înregistrat cele mai mari intrări dintre toate criptomonedele, acumulând peste 1,9 miliarde de dolari, reprezentând 86% din totalul intrărilor. În schimb, Solana și-a asigurat un loc secund îndepărtat, cu intrări de 167 de milioane de dolari. Cu toate acestea, produsele tranzacționate la bursă (ETP) Multi-Asset și Binance s-au abătut de la acest model, înregistrând ieșiri nete de 18 milioane de dolari și, respectiv, 1 milion de dolari.

Comparativ, în 2022, produsele de investiții în criptomonede au observat intrări mai mici. Fondurile Bitcoin au condus pachetul cu intrări de 388 de milioane de dolari, constituind 47,5% din totalul intrărilor de 816 milioane de dolari. Multi-Asset a fost urmat de intrări de 272 milioane de dolari, în timp ce Binance a înregistrat o ieșire de 24 milioane de dolari.

Faza de creștere predominantă pentru produsele de fonduri criptografice pare să fi început în săptămâna care a început la 29 septembrie. Înainte de aceasta, aceste fonduri au înregistrat ieșiri în opt din cele nouă săptămâni precedente.

ETP-urile funcționează ca vehicule de investiții cu bilete sau acțiuni adaptate pentru a reflecta performanța unui anumit activ. În domeniul criptomonedelor, ETP-urile urmăresc de obicei valoarea criptomonedelor cu capitalizare de piață dominantă, precum Bitcoin sau Ether. Unii investitori optează pentru această expunere indirectă la prețurile criptomonedelor, utilizând fonduri în loc să dețină direct activele. Această abordare permite investitorilor să dețină acțiuni ale acestor fonduri în cadrul conturilor de brokeraj convenționale.

Pe 2 ianuarie, prețul Bitcoin a depășit 45.000 de dolari pentru prima dată în aproape doi ani, pe măsură ce crește așteptarea pentru aprobarea anticipată a unui fond tranzacționat la bursă (ETF) Bitcoin spot pe piața americană.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți