Top cripto

  Bomba de 9 miliarde de dolari a KuCoin: Exponatul spălării de bani

  Departamentul de Justiție (DOJ) a acuzat oficial bursa de criptomonede KuCoin, împreună cu co-fondatorii săi, de încălcarea reglementărilor privind combaterea spălării banilor. Această acțiune în justiție, anunțată într-o zi de marți, vizează KuCoin și pe fondatorii săi Chun Gan și Ke Tang, fiind acuzați că ar fi condus o întreprindere de transfer de bani fără autorizația necesară și că ar fi încălcat prevederile Legii privind secretul bancar.

  Departamentul critică bursa pentru măsurile sale inadecvate de combatere a spălării banilor, subliniind faptul că nu a reușit să pună în aplicare proceduri eficiente de verificare a identității clienților săi, precum și neglijența sa în ceea ce privește raportarea activităților suspecte, așa cum prevede legea.

  În acuzațiile detaliate, Departamentul de Justiție acuză KuCoin că s-a sustras în mod conștient de la reglementările privind combaterea spălării banilor și cunoașterea clientelei impuse în Statele Unite. Se pare că această evaziune a fost realizată prin faptul că KuCoin și-a prezentat în mod eronat operațiunile ca fiind lipsite de clientelă americană, în ciuda faptului că are un număr semnificativ de utilizatori din Statele Unite.

  Actul de acuzare evidențiază acuzația guvernului potrivit căreia platforma KuCoin a facilitat spălarea a peste 9 miliarde de dolari, exploatând baza sa substanțială de clienți din SUA.

  Damian Williams, procurorul SUA pentru Districtul Sudic din New York, a făcut o remarcă în acest sens, declarând că KuCoin a profitat de baza sa mare de clienți din SUA pentru a urca în rândul celor mai importante burse de criptomonede din lume, mândrindu-se cu miliarde de tranzacții zilnice și cu un volum anual de tranzacționare care atinge trilioane de dolari.

  Williams a subliniat că, deși KuCoin a beneficiat de oportunitățile oferite în Statele Unite, aceasta ar fi ales să nu țină cont de legile americane menite să identifice și să elimine infracțiunile financiare și corupția. Potrivit acestuia, entitățile financiare precum KuCoin, care se bucură de beneficiile oferite de piața americană, sunt, de asemenea, obligate să adere la cadrul juridic al acesteia pentru a combate activitățile financiare criminale.

  În plus, în aceeași zi de marți cu anunțul DOJ, Commodity Futures Trading Commission a inițiat un proces civil separat împotriva KuCoin, potrivit Departamentului de Justiție, ceea ce indică un efort coordonat al organismelor de reglementare din SUA pentru a aborda presupusele încălcări legale comise de bursa de criptomonede și de directorii acesteia.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?