BlackRock + Elita de pe Wall Street: Noua eră a ETF-urilor Bitcoin!

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Pe 5 aprilie, BlackRock, o putere globală de gestionare a activelor, a făcut o actualizare semnificativă a prospectului său pentru un fond tranzacționat la bursă (ETF) Bitcoin, anunțând includerea a cinci instituții importante de pe Wall Street ca noi participanți autorizați în această întreprindere.

Aceste noi adăugiri la lista de participanți la ETF sunt ABN AMRO Clearing, Citadel Securities, Citigroup Global Markets, Goldman Sachs și UBS Securities. Această actualizare a fost oficializată printr-un amendament la declarația de înregistrare S-1 a BlackRock, depusă la Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC).

La ETF au participat anterior și alte instituții financiare proeminente, printre care JPMorgan Securities, Jane Street Capital, Macquarie Capital și Virtu Americas, ceea ce evidențiază interesul tot mai mare și diversitatea în rândul entităților financiare implicate în acest produs financiar inovator.

Rolul participanților autorizați în cadrul ETF Bitcoin este de o importanță capitală. Acești participanți sunt înzestrați cu capacitatea de a crea și de a răscumpăra acțiuni ETF. Acest proces face parte integrantă din dinamica operațională a ETF-ului, implicând schimbul de acțiuni ETF pentru un coș de valori mobiliare care reflectă deținerile ETF-ului sau pentru numerar, asigurând lichiditatea și stabilitatea pieței.

Eric Balchunas, un analist experimentat de la Bloomberg, interpretează includerea acestor noi jucători importanți ca fiind un indiciu al interesului tot mai mare al acestora pentru sectorul criptomonedelor. De asemenea, sugerează o dorință nou descoperită în rândul acestor mastodonți financiari de a se asocia public cu astfel de întreprinderi inovatoare și potențial lucrative.

Pentru a răspunde preocupărilor legate de manipularea pieței, SEC a susținut un mecanism de creare și răscumpărare a numerarului pentru ETF-urile Bitcoin. Spre deosebire de modelul tradițional în natură, care implică manipularea directă a activelor suport de către participanții pe piață, această abordare bazată pe numerar este concepută pentru a limita potențialele manipulări ale prețurilor pe parcursul zilei.

Această măsură preventivă, propusă inițial de administratori de active precum Hashdex, a fost de atunci adoptată de alți administratori de active de top, inclusiv titani ai industriei precum BlackRock, ARK Invest și Grayscale, în documentele lor de reglementare.

Activitatea de tranzacționare pentru ETF-urile Bitcoin a înregistrat o creștere semnificativă în luna martie, volumele de tranzacționare ajungând la suma impresionantă de 111 miliarde de dolari. Cu toate acestea, în ciuda acestei creșteri, există indicii că cererea pentru acest produs financiar inovator s-ar putea stabiliza. iShares Bitcoin Trust (IBIT) al BlackRock rămâne o forță dominantă în ceea ce privește volumul de tranzacționare și activele administrate în acest spațiu.

La data de 1 aprilie, activele IBIT se ridicau la 17,6 miliarde de dolari, conducând detașat în fața unor concurenți precum Grayscale și Fidelity, potrivit informațiilor furnizate de BitMEX Research. Această evoluție subliniază rolul esențial al BlackRock în modelarea pieței în plină expansiune a ETF-urilor Bitcoin.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți