Top cripto

  Bitcoin Whales’ $3B Stash Surge dezvăluit în datele din ianuarie

  Balenele cripto, cunoscute și ca investitori importanți în spațiul criptomonedelor, au acumulat o sumă substanțială de 3 miliarde de dolari în Bitcoin (BTC) pe parcursul acestei luni, conform concluziilor firmei de analiză a lanțurilor IntoTheBlock.

  Datele indică o creștere remarcabilă a volumului de Bitcoin deținut în portofele care posedă peste 1.000 de BTC, asistând la o creștere de aproximativ 76.000 de BTC. În consecință, totalul Bitcoin deținut în aceste portofele se ridică acum la aproape 7,8 milioane de BTC.

  Traiectoria principalei criptomonede a prezentat un început de lună pozitiv, atingând înălțimi care au depășit 48.900 de dolari pe 11 ianuarie, coincizând în special cu introducerea fondurilor tranzacționate la vedere (ETF) cu sediul în SUA. Ulterior, dinamica pieței a influențat o corecție a prețului, valorile retrăgându-se până la minimele din jurul valorii de 38.500 de dolari săptămâna trecută.

  Această corecție a fost atribuită preluării profiturilor de către investitorii în popularul vehicul de investiții în cripto-monede, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Interesant este că, în timpul acestei scăderi a prețurilor, balenele cu discernământ au profitat de situație, achiziționând Bitcoin la evaluări mai favorabile prin intermediul bursei de criptomonede Bitfinex.

  „În timp ce ETF-urile Bitcoin au înregistrat intrări nete de 820 milioane de dolari, balenele Bitcoin au înregistrat o creștere de ~3 miliarde de dolari (76.000 de BTC) până acum în 2024”, a declarat IntoTheBlock într-un buletin săptămânal. „Balenele includ orice entitate, persoană fizică sau fond (inclusiv ETF-urile) care deține peste 1.000 BTC”.

  Examinând corelația dintre activitatea balenelor și mișcările de preț ale criptomonedelor, linia albastră de pe grafic simbolizează prima, în timp ce linia neagră semnifică fluctuația prețului de piață al criptomonedelor. În mod special, în această perioadă s-a înregistrat un vot de încredere din partea balenelor, deoarece acestea și-au mărit strategic deținerile de Bitcoin în mijlocul declinului pieței, arătând încrederea lor în potențialul pe termen lung al criptomonedei.

  Pe măsură ce piața continuă să evolueze, odată cu recenta introducere a fondurilor tranzacționate la bursă (ETF), diverși observatori din industrie și instituții financiare notabile, cum ar fi Standard Chartered, anticipează un aflux substanțial de capital în spațiul criptomonedelor. Se așteaptă ca acest aflux să propulseze prețul de piață al Bitcoin la cote înalte, proiecțiile vizând ca această criptomonedă să ajungă la 100.000 de dolari până la finalul anului 2024.

  Această perspectivă optimistă reflectă un sentiment colectiv potrivit căruia ETF-urile nou lansate vor atrage miliarde de dolari în investiții, consolidând și mai mult statutul Bitcoin ca activ de investiții profitabil și rezistent în peisajul financiar global.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?