Bitcoin Surge Sparks Meme Coin Mania: DOGE, PEPE & SHIB conduc!

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

În timp ce Bitcoin a atins încă o piatră de hotar remarcabilă, ajungând la 73,6 mii de dolari, tărâmul criptomonedelor meme a cunoscut, de asemenea, ceea ce s-ar putea numi o “zi memorabilă”.

Observând performanța celor mai importante 100 de criptomonede meme, s-a înregistrat o creștere semnificativă a câștigurilor în ultima săptămână, ceea ce indică o tendință în care profiturile migrează rapid către activele speculative care se caracterizează prin lichiditatea lor oarecum limitată.

Frenezia monedelor meme alimentează ascensiunea spectaculoasă a Bitcoin

Lider în topul criptomonedelor meme, Dogecoin (DOGE), moneda meme originală, a înregistrat o creștere impresionantă de peste 23% în același interval de timp, propulsându-și valoarea la 0,188 dolari. În special, în ultimele 24 de ore, tokenul a înregistrat o creștere de aproximativ 10% a valorii sale.

În timpul unei perioade de entuziasm generalizat pe piață, Elon Musk, CEO-ul vizionar al Tesla, a făcut o declarație în cadrul unui eveniment public desfășurat la o unitate de producție Tesla din Berlin. El a făcut aluzie la posibilitatea ca Dogecoin să fie acceptat ca formă de plată pentru achiziționarea vehiculelor Tesla “la un moment dat”. Remarcile lui Musk au ridicat și mai mult valoarea percepută a Dogecoin.

Urmărind îndeaproape, Shiba Inu (SHIB) a cunoscut o creștere a prețului său la 0,0000338 dolari, în urma unei creșteri de aproape 8% a câștigurilor sale săptămânale. În ciuda faptului că a înregistrat o ușoară scădere la începutul lunii, volumul de tranzacționare al SHIB a înregistrat o creștere semnificativă, un semn clar al interesului în creștere al investitorilor.

Această creștere a activității de tranzacționare a contribuit, de asemenea, la reducerea diferenței de capitalizare de piață dintre SHIB și concurentul său, DOGE.

PEPE, care ocupă locul al treilea în ceea ce privește capitalizarea de piață în rândul monedelor meme listate de CoinMarketCap, s-a bucurat de o creștere substanțială de 51,17% în ultima săptămână. Această mișcare recentă a prețului a contribuit la câștigurile sale lunare care au ajuns la un uimitor 825%, chiar și pe fondul activităților de preluare a profiturilor de către marii investitori la începutul săptămânii.

În sectorul monedelor meme, token-ul dogwifhat (WIF), bazat pe Solana, a apărut ca un performer remarcabil în acest an. Prețul său a urcat vertiginos până la 3,25 dolari, în primul rând datorită eforturilor concertate ale comunității sale, care a reușit să strângă peste 700.000 de dolari pentru a face publicitate emblemei jetonului pe Sfera, un renumit loc de divertisment din Las Vegas, Nevada.

FLOKI, poziționată ca fiind a cincea cea mai mare monedă de meme, a înregistrat o creștere de aproape 130% în ultima săptămână. Această creștere remarcabilă a prețului ar putea fi atribuită deciziei strategice a Floki DAO de a arde peste 190 de miliarde de jetoane, reducând semnificativ oferta circulantă a FLOKI. Această acțiune este pregătită să îi sporească potențial valoarea prin creșterea rarității, presupunând că cererea rămâne constantă sau crește.

Bonk (BONK), moneda inaugurală Solana meme, s-a regăsit ca fiind a șasea cea mai mare din categoria sa, înregistrând o creștere de 24% a câștigurilor săptămânale. A fost recent onorată cu titlul de Moneda meme a anului de către CoinMarketCap și a înregistrat o creștere uimitoare de 706% în ultimul an.

Monedele de tip Meme, care nu sunt învrednicite, înregistrează câștiguri surprinzătoare

Printre primele 20 de monede meme, Milady Meme Coin (LADYS) s-a distins cu o creștere remarcabilă de 450% doar în ultima săptămână.

În contextul unei tendințe ascendente mai largi pe piață, chiar și monedele meme mai puțin cunoscute, cum ar fi MongCoin (MONG), Bad Idea AI (BAD) și Wen (WEN), au înregistrat câștiguri semnificative, cu creșteri de 94,02%, 72,06% și, respectiv, 13,53%, în același interval de timp.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți