Top cripto

  Bitcoin crește cu 5%: Aprobarea ETF are 99,9% șanse?

  Cea mai recentă înregistrare a BlackRock pentru ETF-ul Bitcoin propus coincide cu menținerea suportului BTC chiar deasupra a 40.000 de dolari.

  Pe 19 decembrie, Bitcoin a depășit 43.000 de dolari, impulsionat de știrile legate de potențiala lansare a fondului de tranzacționare la bursă (ETF) BTC spot inaugural din SUA.

  Creșterea prețului Bitcoin
  Graficul prețului Bitcoin – Creșterea recentă la 43.000 de dolari

  Anticiparea Bitcoin ETF rămâne ridicată.

  Datele TradingView au indicat că BTC a cunoscut o revenire, atingând un vârf de 43.456 de dolari în urma închiderii zilnice. În ciuda unui început de săptămână ezitant, BTC/USD a luat rapid avânt, prețul de închidere din 18 decembrie marcând o creștere de 5% față de punctul cel mai scăzut al zilei.

  Ulterior, s-a raportat că BlackRock, unul dintre pretendenții la primul ETF Bitcoin spot din SUA, și-a revizuit politica de răscumpărare a produsului pentru a încorpora BTC ca opțiune.

  „O răscumpărare în natură a unora sau a tuturor acțiunilor unui acționar în schimbul bitcoinului suport reprezentat de acțiunile răscumpărate nu va fi, în general, un eveniment impozabil pentru acționar”, se arată în ultima iterație a documentului S1 depus de BlackRock la Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA (SEC).

  Depunerea introduce, de asemenea, reglementări privind schimbul de coșuri de acțiuni pentru numerar în loc de BTC, acesta din urmă așteptând acordul autorităților de reglementare.

  SEC este pregătită să finalizeze deciziile privind ETF-ul la vedere în ianuarie 2024, ceea ce face ca luna următoare să fie o perioadă crucială pentru entuziaștii Bitcoin.

  Aprobarea ETF-ului ar putea influența în mod semnificativ traiectoria viitoare a BTC, un sentiment care câștigă tracțiune după întârzieri și refuzuri persistente.

  „Nivelul de implicare a SEC și de reveniri/întoarceri/modificări privind ETF-ul Bitcoin ne spune că este o afacere 99,9% încheiată”, a reacționat traderul și investitorul Bob Loukas la ultimele evoluții pe X

  Săptămâna aceasta, SEC și-a amânat pentru luna mai verdictul privind mai multe ETF-uri Ether.

  Trader Bitcoin: 50.000 de dolari este posibil până la închiderea anului 2023

  Înainte de aceasta, Bitcoin se confruntă atât cu închiderea anuală a lumânărilor, cât și cu diverse lansări de date macroeconomice, care ar putea adăuga volatilitate sezonului de sărbători. Piața rămâne divizată în ceea ce privește traiectoria imediată a BTC, o scădere sub 40.000 de dolari fiind încă fezabilă.

  Într-o actualizare din 18 decembrie, Crypto Ed, de la CryptoTA, a prezis o posibilă scădere urmată de o creștere, speculând că BTC/USD ar putea atinge 50.000 de dolari până la închiderea anului 2023.

  „Să vedem mai târziu în cursul săptămânii cum evoluează acest lucru”, a concluzionat el, oferind o țintă scăzută de 38.000 de dolari.

  Renumitul trader Matthew Hyland se face ecoul acestui sentiment pozitiv, observând o divergență ascendentă între RSI și prețul Bitcoin pe graficele zilnice.

  Conform ultimelor date, RSI-ul zilnic se situa la 60,45, după ce s-a stabilizat de la vârful atins când Bitcoin a atins peste 44.000 de dolari, cel mai ridicat nivel din ultimele 19 luni.

  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?