Bitcoin atinge 1 miliard de tranzacții în 800 de săptămâni

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a fost lansată la 3 ianuarie 2009. A început cu crearea primului său bloc, cunoscut sub numele de blocul de geneză. La puțin peste 800 de săptămâni mai târziu, Bitcoin a atins o etapă importantă: a procesat mai mult de un miliard de tranzacții.

Această realizare vine într-o perioadă de entuziasm sporit în jurul Bitcoin. În ultimul an, volumul zilnic al tranzacțiilor a crescut brusc. Această creștere bruscă se datorează noilor caracteristici, precum Bitcoin Ordinals și Runes, care au atras o activitate intensă. Introducerea ETF-urilor Bitcoin la vedere a contribuit, de asemenea, la creșterea sentimentului pozitiv față de Bitcoin în ultimul an.

Tranzacții-pe-rețeaua-Bitcoin-lunar

În ciuda acestei etape, Bitcoin nu a fost primul care a atins un miliard de tranzacții. Concurentul său, Ethereum, a gestionat aproape 2,4 miliarde de tranzacții. Cu toate acestea, drumul parcurs de Bitcoin până în acest punct a fost mai lent. Acesta a înregistrat o medie de șase tranzacții pe secundă în ultima lună, potrivit datelor din tabloul de bord Bitcoin al lui Clark Moody.

Această piatră de hotar a avut loc la doar câteva săptămâni după cel mai recent eveniment de înjumătățire a Bitcoin, un moment important care a redus recompensa pentru extragerea de noi blocuri.

Tranzacții-zilnice-pe-rețeaua-Bitcoin

De la înjumătățire, costul de procesare a tranzacțiilor a scăzut. Cu toate acestea, numărul mediu de tranzacții zilnice rămâne ridicat. Acest lucru este valabil mai ales în comparație cu cea mai mare parte a istoriei Bitcoin, cu excepția ultimului an. Acum, Bitcoin este pe cale să atingă următoarea mare piatră de hotar: două miliarde de tranzacții.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți