Binance se confruntă cu o prăbușire iminentă, avertizează fostul oficial SEC!

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Este doar o chestiune de timp până când întregul acord de pact Binance se prăbușește.

Fostul funcționar al Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse (SEC), John Reed Stark, și-a transmis recent părerea despre viitorul bursei de cripto-monede Binance într-o postare amplă împărtășită pe platforma de socializare X sâmbăta trecută.

Stark, în analiza sa cu privire la înțelegerea Binance cu Departamentul de Justiție al SUA (DOJ), a evidențiat două evoluții esențiale. Inițial, el a evidențiat apariția unei serii de dosare DOJ recent dezvăluite în legătură cu Binance, aruncând lumină asupra controlului extins de reglementare pe care DOJ îl exercită acum asupra bursei.

Binance DOJ Filings - Provocări de reglementare dezvăluite de Binance
Binance DOJ Filings: Provocări de reglementare dezvăluite

Stark și-a exprimat convingerea că aceste dosare dezvăluite de DOJ ar putea marca, potențial, încheierea Binance, declarând:

”Lista exhaustivă a noilor angajamente de conformitate ale Binance seamănă cu lista de dorințe a unei firme de consultanță – și va costa zeci, dacă nu sute, de milioane de dolari pentru a fi implementată și executată”.

Descriind viitoarele monitorizări și supravegheri la Binance, Stark a făcut o paralelă cu echiparea fiecărui membru al unui cartel criminal global al drogurilor cu camere de supraveghere corporală, cartelul suportând cheltuielile unei echipe competente de foști și actuali agenți guvernamentali care să monitorizeze imaginile 24 de ore din 24. Stark a afirmat:

John Reed Stark este un fost funcționar al Comisiei pentru valori mobiliare și burse din SUA
John Reed Stark: opinia Comisiei pentru valori mobiliare și burse din SUA

“Părerea mea este că, la fel ca un cartel al drogurilor, o firmă financiară secretă și opacă precum Binance nu se poate transforma brusc într-o firmă financiară tradițională, respectuoasă a legii, deschisă, transparentă, ascultătoare, supusă și prietenoasă cu guvernul. Supraviețuirea unui audit al SEC ar fi destul de dificilă pentru infrastructura asediată a Binance, dar confruntarea cu un audit DOJ/FinCEN – ei bine, pare aproape imposibilă,”

Stark a continuat, detaliind:

”Pentru mine, este doar o chestiune de timp până când întregul acord de recunoaștere a vinovăției pentru Binance se va prăbuși, ceea ce va duce la acuzații suplimentare pentru Binance, acuzații suplimentare pentru CZ și noi acuzații împotriva oricărei alte persoane (partener, client, asociat, colaborator etc.) care a fost împletit în mod nefast cu întreprinderea criminală Binance”.

A doua evoluție semnificativă evidențiată de Stark a fost depunerea de către SEC a unei “pledoarii suplimentare împotriva Binance”, care, în opinia sa, a fortificat substanțial procesul intentat de autoritatea de reglementare împotriva firmei de criptomonede.

Fostul șef al SEC responsabil cu aplicarea legii privind internetul a detaliat acest lucru, declarând că, în acțiunea de aplicare a legii SEC în curs de desfășurare împotriva Binance și Changpeng Zhao (CZ), SEC a început să încorporeze fapte din acordul de recunoaștere a vinovăției din cadrul DOJ. Stark a subliniat că aceste înțelegeri îmbunătățesc semnificativ cazul SEC împotriva Binance și CZ.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți