Top cripto

  Balenele Bitcoin se pregătesc pentru înjumătățire

  Pe măsură ce anticipatul eveniment de înjumătățire a Bitcoin se apropie, a existat o creștere notabilă a achizițiilor de cantități semnificative de Bitcoin de către balene în ultima săptămână. Cu aproximativ o săptămână rămasă până la cea de-a patra înjumătățire a Bitcoin – care va reduce recompensa blocului la 3,125 BTC – se observă o creștere a cererii din partea acestor mari deținători, ceea ce semnalează o perspectivă optimistă pentru piață.

  Datele furnizate de compania de analiză a criptomonedelor CryptoQuant relevă faptul că cererea din partea balenelor Bitcoin a atins niveluri fără precedent.

  Pentru prima dată, cererea din partea „deținătorilor permanenți” a depășit oferta de Bitcoin nou minat. Această evoluție sugerează că rata de producție de noi Bitcoin prin activități de minerit este insuficientă pentru a satisface nevoile investitorilor în criptomonede, ceea ce indică o penurie tot mai mare care se așteaptă să se intensifice în urma înjumătățirii Bitcoin.

  Această escaladare a cererii din partea balenelor BTC, combinată cu creșterea intrărilor de Bitcoin la vedere, este probabil să exercite o presiune ascendentă asupra prețului acestei criptomonede de top. Pe termen mediu și lung, această tendință ar putea ridica semnificativ valoarea Bitcoin.

  Înjumătățirea Bitcoin este un eveniment crucial în ecosistemul criptomonedelor, marcat de obicei de fluctuații substanțiale ale prețurilor înainte și după eveniment.

  Din punct de vedere istoric, cursele de creștere au început cu câteva luni înainte de înjumătățire, determinate de anticiparea scăderii ofertei de BTC. În urma înjumătățirii, prețurile Bitcoin au urcat în mod istoric, amplificate de reducerea ofertei și de creșterea decalajului dintre cerere și ofertă.

  Pe lângă faptul că afectează oferta directă de Bitcoin, înjumătățirea BTC influențează, de asemenea, minerii care verifică tranzacțiile și adaugă noi blocuri la blockchain.

  Fiecare eveniment de înjumătățire înjumătățește câștigurile Bitcoin pentru mineri, ceea ce duce la escaladarea costurilor asociate cu extragerea de noi Bitcoin. Prin urmare, prețurile Bitcoin trebuie să atingă un anumit prag pentru a menține profitabilitatea operațiunilor de minerit.

  În prezent, costul mediu pentru a extrage un Bitcoin se ridică la aproximativ 49.000 de dolari, ceea ce rămâne profitabil în condițiile în care prețul actual de tranzacționare se situează în jurul valorii de 70.000 de dolari. Cu toate acestea, în urma înjumătățirii, prețurile Bitcoin trebuie să depășească 80.000 de dolari pentru ca operațiunile de minerit să rămână viabile din punct de vedere financiar.

  Faza de acumulare a balenelor este un indicator pozitiv pentru piața criptomonedelor, sugerând că marii deținători de Bitcoin își transferă activele în portofele reci în așteptarea unor viitoare creșteri de preț.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?