Aur vs. Bitcoin 2024: Predicția unui expert

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Pe măsură ce începe anul 2024, analiștii analizează cu atenție indicatorii pentru a evalua performanța viitoare a principalelor mărfuri, în special a produsului emblematic al finanțelor descentralizate (DeFi), Bitcoin (BTC), și a principalului activ în funcție de capitalizarea de piață, aurul. Ei evaluează, de asemenea, performanța lor relativă.

În acest context, Mike McGlone, expert senior în mărfuri al Bloomberg, a împărtășit opiniile sale cu privire la posibilitatea ca aurul să depășească performanța criptomonedei dominante după capitalizarea de piață în 2024. El a sugerat că “aurul ar putea avea un avantaj față de zbuciumata Bitcoin în 2024”, după cum a afirmat într-o postare recentă a X din 4 ianuarie.

Mike McGlone analizând tendințele pieței - Perspective de expert privind aurul vs. Bitcoin 2024
Analistul de piață Mike McGlone – Descifrarea viitorului aurului și al bitcoinului

Aur vs. Bitcoin

McGlone a remarcat că Bitcoin, activul criptografic de pionierat, care așteaptă undă verde pentru primul său fond tranzacționat la bursă (ETF) la fața locului în SUA, “a condus scăderea celor mai multe active de risc în 2022 și creșterea lor în 2023”. Această tendință, crede el, ar putea indica sensibilitatea pronunțată a pieței Bitcoin în comparație cu aurul, un depozit tradițional de valoare.

Mai mult, analistul de mărfuri de la Bloomberg a remarcat că interacțiunea dintre Bitcoin și aur ar putea reflecta “potențialul de revenire la o volatilitate foarte redusă a pieței bursiere”, după cum subliniază analiza grafică care îl însoțește.

Graficul prețurilor Bitcoin și aurului 2024 - Urmărind călătoria financiară a doi titani
Peisajul financiar 2024 – Analiza comparativă a tendințelor prețurilor Bitcoin și aurului

Evoluția recentă a prețurilor

În prezent, Bitcoin se tranzacționează la 43.343 dolari, marcând o creștere de 2,08% în ultimele 24 de ore, o creștere de 1,2% în săptămâna precedentă și o creștere de 3,53% pe graficul lunar. Acest lucru este demn de luat în seamă, având în vedere că activul a pierdut 60 de miliarde de dolari din evaluarea sa de piață într-o singură zi, în urma aprobării lui Jim Cramer.

În același timp, aurul este cotat la 2.048 de dolari pe uncie, înregistrând o creștere zilnică de 0,29%, un declin de 2,3% în ultima săptămână și o creștere lunară de 0,31%. Aceasta vine după ce a atins un maxim record de 2.093 de dolari în decembrie, potrivit celor mai recente date din 4 ianuarie.

În plus, McGlone remarcase anterior că mărfurile păreau să graviteze spre o schimbare semnificativă, cu aurul în ascensiune în timp ce mulți dintre omologii săi se clătinau. El a evidențiat “potențiala accelerare a acestei tendințe în 2024.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți