Argentina lansează un registru cripto obligatoriu

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Autoritatea de reglementare a piețelor din Argentina, cunoscută sub numele de Comisión Nacional de Valores (CNV), a inițiat punerea în aplicare a unui registru obligatoriu conceput special pentru furnizorii de servicii de criptomonede.

Această inițiativă inovatoare a CNV introduce Registrul furnizorilor de servicii de active virtuale (PSAV), obligând organizațiile din sectorul cripto, inclusiv platformele de tranzacționare, să transmită informații detaliate, așa cum a fost prescris de autoritatea de reglementare pe site-ul său oficial, pentru a obține autorizația pentru activitățile lor operaționale în cadrul națiunii.

Roberto E. Silva, care prezidează CNV, a dezvăluit că momentul strategic pentru dezvăluirea acestui nou registru a fost aliniat în mod deliberat cu o vizită programată a Grupului de Acțiune Financiară Internațională (FATF). FATF este o entitate internațională proeminentă care formulează standarde pentru combaterea spălării banilor și concepe strategii pentru a contracara finanțarea terorismului.

“Am lucrat contra cronometru pentru a avansa respectarea Legii nr. 25.246 care reformează Sistemul Național de Reglementare pentru Prevenirea Spălării Banilor și Finanțării Terorismului și prezentăm astăzi crearea registrului PSAV înainte de încheierea vizitei FATF în țară și ținând cont de recomandarea sa pe această temă.”

Această măsură subliniază angajamentul Argentinei de a adera la standardele globale de reglementare financiară și de a spori integritatea pieței sale criptografice în plină dezvoltare.

În fața escaladării inflației și a deprecierii ulterioare a monedei naționale, s-a înregistrat o creștere remarcabilă a adoptării Bitcoin (BTC) în rândul populației argentiniene ca un refugiu financiar sigur. Această tendință reflectă aprehensiunile tot mai mari cu privire la stabilitatea economică a țării și dorința argentinienilor de a-și proteja averea.

Un raport semnificativ realizat de Bloomberg evidențiază creșterea substanțială a achizițiilor de Bitcoin prin intermediul bursei de criptomonede Lemon, cu sediul în Argentina, în contextul în care țara se confruntă cu una dintre cele mai mari rate ale inflației la nivel mondial.

Acest fenomen nu este izolat doar de Lemon; alte burse argentiniene proeminente, precum Ripio și Belo, au observat o înclinație comparabilă către investițiile în criptomonede. Această mișcare colectivă către monedele digitale indică o schimbare mai amplă a comportamentelor financiare ale argentinienilor, determinată de nevoia de a păstra activele financiare într-un mediu economic volatil.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți