Top cripto

  Ar putea un nou Stablecoin să crească vertiginos XRP?

  În mijlocul unei bătălii juridice în curs de desfășurare cu Securities and Exchange Commission (SEC), Ripple se concentrează din ce în ce mai mult pe gama sa de oferte de criptomonede. Acest pivot strategic este evidențiat de anunțul companiei cu privire la intenția sa de a introduce pe piață un stablecoin.

  Această viitoare stablecoin, care se anticipează că va fi dezvăluită mai târziu în anul 2024, va avea valoarea sa legată de o combinație de active, inclusiv depozite în dolari americani, titluri de stat americane pe termen scurt și alte forme de echivalente de numerar. Această evoluție a fost raportată de CoinDesk pe 4 aprilie.

  Planul Ripple implică lansarea inițială a stablecoin pe două platforme blockchain majore: XRP Ledger și Ethereum blockchain, utilizând standardul de jetoane ERC-20 bine apreciat pe care îl oferă Ethereum. Grupul demografic vizat de companie pentru acest token include clienți la nivel de întreprindere și instituții financiare.

  „Ceea ce credem că va fi diferențiatorul nostru va fi faptul că activele vor fi în dolari, în trezorerii – solide ca piatra. Nu încercăm să stoarcem ultimele două zecimale din asta. Vrem să cucerim piața și să fim prezenți pe termen lung”, a declarat David Schwartz, directorul tehnic al Ripple.

  David Schwartz, directorul de tehnologie al Ripple, a subliniat importanța transparenței în implementarea acestei noi monede stabile. În trecut, transparența a fost o problemă controversată în rândul emitenților de stablecoin, iar Ripple își propune să facă din ea o piatră de temelie a strategiei sale pe măsură ce pășește în această nouă aventură.

  Decizia de a merge mai departe cu inițiativa stablecoin, în ciuda complicațiilor juridice actuale ale Ripple cu SEC, este parțial oportunistă. Ripple recunoaște dinamica în evoluție a pieței și potențialul de a-și croi un spațiu în mijlocul unor concurenți formidabili, precum USDT de la Tether și USDC de la Circle.

  Efecte asupra Ripple și a jetonului său XRP

  Schwartz a afirmat că introducerea monedei stabile a Ripple ar putea întineri semnificativ peisajul financiar descentralizat (DeFi) în cadrul ecosistemului XRP Ledger. Deși registrul dispune de o bursă descentralizată (DEX), utilizarea acesteia a fost relativ modestă în comparație cu alte rețele blockchain.

  Există, de asemenea, o curiozitate crescândă cu privire la modul în care această stablecoin ar putea influența ofertele existente ale Ripple, în special token-ul nativ XRP. Chiar dacă un verdict juridic a clarificat faptul că XRP nu este un titlu de valoare, valoarea sa de piață nu a înregistrat mișcări semnificative. Această stagnare este adesea atribuită efectelor persistente ale procedurilor judiciare în curs de desfășurare.

  Cu toate acestea, lansarea unei monede stabile Ripple ar putea servi drept catalizator pentru a spori atât utilitatea, cât și lichiditatea XRP, ceea ce ar putea revigora încrederea pieței în acest token.

  La data ultimei actualizări, prețul de piață al XRP a fost notat la 0,59 dolari, marcând o creștere de aproximativ 3% în perioada precedentă de 24 de ore. Performanța activului pe parcursul săptămânii arată un model de consolidare, cu o ușoară scădere de puțin peste 3% observată în ultimele șapte zile.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?