Analistul prezice o piață de tauri, în timp ce Bitcoin Futures Soar!

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți

Decalajul dintre contractele futures pe Bitcoin și prețul său actual de piață, cunoscut sub numele de baza futures pe Bitcoin, s-a mărit semnificativ, atingând cote care nu au mai fost observate de la creșterea record a criptomonedei la peste 68.000 de dolari în a doua parte a anului 2021.

Luuk Strijers, directorul comercial al Deribit, a dezvăluit că: “În prezent, baza oscilează între 18% și 25% pe o bază anuală, un interval observat anterior doar în anul 2021”.

Mai mult, Strijers a detaliat modul în care creșterea bazei anualizate oferă traderilor de instrumente financiare derivate o oportunitate de a-și asigura profituri considerabile. Acest lucru se realizează prin cumpărarea simultană de bitcoin pe piața la vedere și vânzarea contractelor futures cu primă. Această strategie are ca rezultat un profit garantat în dolari la expirarea contractului, independent de fluctuațiile prețului bitcoin.

Strijers a subliniat că diferența notabilă dintre prețurile la vedere și cele la termen ale bitcoin indică impulsul puternic al pieței, impulsionat de recenta aprobare a ETF-urilor și de anticipările legate de viitorul eveniment de înjumătățire a bitcoin.

“Faptul că acest randament este atât de incredibil de ridicat este un indicator foarte optimist și este determinat de noii bani care intră zilnic în sistem din cauza aprobării ETF-urilor spot de bitcoin și a impactului așteptat al înjumătățirii bitcoin”, a declarat

a declarat el.

Raportul put-call al opțiunilor Bitcoin

În domeniul opțiunilor bitcoin, Strijers a subliniat o înclinație semnificativă către opțiunile call în detrimentul celor put, pe măsură ce se apropie scadența din martie, semnalând o perspectivă optimistă în rândul traderilor.

“În general, raportul put-call pentru bitcoin este acum de 0,59, deci șase opțiuni de vânzare la fiecare zece opțiuni de cumpărare, în timp ce, în timp ce se deplasează mai departe, pentru luna iunie, acesta scade la 0,32. Așadar, doar trei opțiuni de vânzare pentru fiecare zece opțiuni de cumpărare”.

a explicat Strijers.

Această înclinație către opțiunile call, spre deosebire de cele put, sugerează că în rândul traderilor de instrumente financiare derivate prevalează optimismul cu privire la viitoarele evoluții ale prețului bitcoin.

Un raport opțiuni put-call sub unu este în general interpretat ca un semn că activitatea opțiunilor call îl depășește pe cea a opțiunilor put, ceea ce implică un sentiment de creștere pe piață. Traderii care cumpără opțiuni call sunt de obicei optimiști în ceea ce privește direcția pieței, în timp ce cei care cumpără opțiuni put sunt considerați pesimiști. Potrivit datelor de la The Block, Deribit domină în prezent piața opțiunilor pe bitcoin, găzduind aproximativ 90% din totalul interesului deschis, raportul put-call înregistrat astăzi fiind de 0,58.

Bitcoin s-a retras recent de la un nou maxim istoric care a depășit 73.000 de dolari, atins joi, la începutul tranzacțiilor.

Această corecție a prețului din ultimele 24 de ore a dus la un număr semnificativ de lichidări de poziții lungi pe bursele centralizate, exemplificând volatilitatea pieței. Potrivit CoinGlass, această mișcare a dus la lichidări de poziții bitcoin în valoare de peste 278 de milioane de dolari, cea mai mare parte (225 de milioane de dolari) fiind reprezentată de poziții lungi.

Începător

Ghidul începătorului pentru criptomonede

Intermediar

Un ghid intermediar pentru blockchain și cripto

Expert

Știri despre criptomonede pentru experți