Top cripto
  Top cripto

   Acțiunile Metaplanet urcă cu 10% după o mare achiziție de Bitcoin

   Firma de investiții Metaplanet Inc., listată la Tokyo, și-a văzut marți acțiunile crescând cu 9,88%. Această creștere a urmat anunțului că a cumpărat o cantitate suplimentară de Bitcoin în valoare de 250 de milioane de yeni (1,58 milioane de dolari). Investitorii au reacționat pozitiv la această veste, arătând încredere în direcția strategică a firmei.

   Pe 11 iunie, Metaplanet a publicat o declarație în care detalia faptul că a achiziționat 23,351 BTC. Această ultimă achiziție ridică totalul deținerilor sale de Bitcoin la peste 141,07 BTC, în valoare de 9,54 milioane de dolari. Achiziția urmează achizițiilor anterioare efectuate pe 23 aprilie și 10 mai, semnalând angajamentul continuu al firmei de a-și spori activele Bitcoin.

   Prețul mediu de achiziție a Bitcoin de către Metaplanet a fost de 10,27 milioane de yeni, adică aproximativ 65.300 de dolari pe Bitcoin. În prezent, Bitcoin se tranzacționează la 67.566 de dolari, în scădere față de vârful de aproape 72.000 de dolari atins săptămâna trecută. Această fluctuație a prețului nu a descurajat strategia de investiții a Metaplanet.

   Acțiunile-Metaplanet-Inc.-au-crescut-la-89-de-yeni

   Acțiunile Metaplanet Inc. au crescut la 89 de yeni pe acțiune la închiderea de marți. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă față de prețul de aproximativ 19 yeni din 9 aprilie, data la care compania a anunțat pentru prima dată că se concentrează pe investițiile în Bitcoin. Creșterea acțiunilor reflectă aprobarea pieței față de orientarea strategică a Metaplanet.

   „Ca răspuns la peisajul investițional indus de pandemie, Metaplanet și-a restructurat în mod cuprinzător multitudinea de active și afaceri, deschizând calea pentru un pivot strategic către o viziune centrată pe Bitcoin”, se arată pe site-ul companiei.
   Această schimbare face parte din strategia mai amplă a companiei de a se adapta la condițiile economice în schimbare.

   Luna trecută, Metaplanet a declarat că a decis să adopte Bitcoin ca activ strategic de rezervă de trezorerie. Această decizie a fost influențată de provocările economice actuale ale Japoniei, inclusiv datoria publică ridicată, perioade prelungite de rate reale negative ale dobânzii și un yen slab. Firma consideră că Bitcoin poate oferi o rezervă mai stabilă și mai profitabilă în comparație cu activele tradiționale.

   Potrivit BitcoinTreasuries.net, companiile publice din întreaga lume dețin colectiv un total de 308.688 de Bitcoini. Microstrategy Inc. conduce detașat, cu 214.400 BTC, ceea ce reprezintă peste 50% din capitalizarea sa de piață. Această tendință de a acumula Bitcoin ca activ de rezervă indică o încredere tot mai mare a corporațiilor în potențialul criptomonedei de păstrare a valorii pe termen lung.

   Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
   ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?