Top cripto

  a16z CTO susține că Memecoins amenință viitorul criptomonedelor

  Creșterea în plină expansiune a memecoin-urilor și a proiectelor bazate pe token-uri pe diverse blockchains a atras în mod semnificativ interesul investitorilor. Aceste jetoane, adesea caracterizate de temele lor ludice sau de potențialul lor de a obține câștiguri financiare rapide, au stârnit o dezbatere controversată în cadrul comunității criptomonedelor și rămân un subiect polarizant.

  Eddy Lazzarin, directorul tehnic al diviziei de criptomonede a Andreessen Horowitz, a16z Crypto, a criticat vocal memecoins, susținând că acestea aduc atingere obiectivelor mai largi, pe termen lung, ale mișcării criptomonedelor. Potrivit lui Lazzarin, această tendință a influențat în mod negativ modul în care criptomonedele sunt percepute de publicul larg.

  Într-o postare recentă pe platforma de socializare X, Lazzarin și-a exprimat îngrijorarea cu privire la repercusiunile negative pe care memecoins le-ar putea avea asupra integrității și viitorului sectorului criptomonedelor.

  Se pare că dezaprobarea lui Lazzarin față de memecoins a fost declanșată de remarcile lui Michael Dempsey, partenerul director la Compound (o firmă de investiții diferită de protocolul DeFi cu același nume), care sprijină proiecte precum Arbitrum. Dempsey a subliniat că memecoins ar putea provoca mai multă dezamăgire și fluctuație în rândul dezvoltatorilor de criptomonede decât a provocat-o chiar și recenta scădere a pieței.

  „[…] a construi ceva cu o valoare durabilă este o călătorie emoțională lungă și poate fi greu după o piață bear de 2 ani în care câțiva cretini cu supraîndatorare au distrus întreaga piață pentru ca apoi să existe o revenire a curiozității de la cripto și principalul vid de energie să fie jocurile de noroc”, a susținut Dempsey în postarea inițială care a dat startul firului.

  În ciuda unor astfel de critici din partea diferitelor figuri din cadrul comunității criptomonedelor, memecoins continuă să dețină o miză substanțială în peisajul pieței.

  „Memecoins modifică modul în care publicul, autoritățile de reglementare și întreprinzătorii văd criptomonedele. În cel mai bun caz, arată ca un cazinou riscant. Sau o serie de promisiuni false care maschează un cazinou. Acest lucru afectează profund adoptarea, reglementarea/legile și comportamentul constructorilor. Văd pagubele în fiecare zi. Ar trebui să vedeți și voi”,

  – a declarat Lazzarin ca răspuns la acest fir.

  Datele furnizate de CoinGecko arată că principalele memecoins se mândresc împreună cu o capitalizare de piață de zeci de miliarde de dolari. Dogecoin (DOGE), susținută frecvent de personalități de profil precum Elon Musk, proprietarul X și CEO al Tesla, rămâne cea mai importantă memecoin în ceea ce privește evaluarea pieței, depășind 20 de miliarde de dolari.

  În plus, memecoin-urile de pe platforme precum Solana au câștigat popularitate, deși nu au fost scutite de critici, în special în ceea ce privește strategiile folosite pentru a asigura finanțarea inițială. Interesant este că, în ciuda poziției critice a lui Lazzarin, a16z Crypto a publicat recent un ghid privind lansarea de token-uri, deși rămâne incert dacă criticile sale sunt direct legate de conținutul acestui nou ghid.

  Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..
  ARE YOU NEW TO CRYPTO STAKING?