Eclipse Plănuiește Să Lanseze „Solana Pe Ethereum” L2 În Octombrie

Proiectul Eclipse intenționează să lanseze rețeaua sa principală în octombrie. Eclipse este primul layer 2 de Ethereum care execută tranzacții folosind Solana Virtual Machine.

La conferința Solana Breakpoint din Singapore, pe 20 septembrie, CEO-ul Eclipse Labs, Vijay Chetty, a declarat: „Rețeaua principală publică va fi lansată spre sfârșitul lunii octombrie.”

Prin combinarea celor mai importante caracteristici ale Solana, Ethereum și blockchain-ului layer-1 Celestia—pe care îl va folosi pentru stocarea datelor—Eclipse își propune să aducă „scala Web2 în Web3.”

Conform lui Chetty, integrarea celor mai semnificative elemente ale fiecărei platforme pentru a crea un blockchain este o „viziune la care ne alăturăm cu tărie.”

Teoretic, acest lucru ar implica faptul că Eclipse se va feri de cele mai proaste aspecte ale acestor blockchain-uri.

Chetty a sugerat că limitările în ceea ce privește descentralizarea Solana și capacitatea de procesare a tranzacțiilor pe baza Ethereum au împiedicat ambele blockchain-uri să devină adoptate pe scară largă.

Layer 2 de Ethereum oferă o capacitate mai rapidă de procesare a tranzacțiilor. Cu toate acestea, Chetty a observat că multe blockchain-uri stochează datele off-chain, printre alte motive. Scopul integrării Celestia de către Eclipse este de a aborda această problemă.

Competiția Așteaptă Eclipse

În piața extrem de competitivă a layer-2 de Ethereum, Eclipse va avea o concurență acerbă.

Conform statisticilor L2Beat, cele trei soluții de layer-2 de Ethereum cele mai importante sunt Arbitrum One, Base și OP Mainnet, totalizând 13,7 miliarde de dolari, 6,5 miliarde de dolari și 6 miliarde de dolari, respectiv.

Conform lui Chetty, Eclipse va dezvolta mai multe aplicații native și va integra multe dintre actualele „aplicații blue chip de Solana” pentru a compensa terenul pierdut.

Bursele descentralizate Mango și Orca, precum și piața de împrumuturi și împrumuturi Solend sunt exemple de aplicații Solana care vor fi extinse la Eclipse. El a menționat că unele dintre aceste aplicații vor primi nume și branding noi.

Yana este o scriitoare specializată în cele mai recente tendințe și știri cripto. Ea împărtășește în mod constant informații proaspete, utile și interesante. Conținutul ei este cunoscut pentru claritatea și accesibilitatea sa. Yana simplifică subiectele cripto complexe, făcându-le accesibile tuturor prin articolele, postările de pe blog și buleti ..